Starity

7 növény, amely segít megtisztítani a szobádban a levegőt

2020. június 23. 17:05   |   Szerző: Four

Két legyet ütsz egy csapásra: a természetesebb hatású környezet mellett frissebb lesz a levegőd is.

hirdetés

1. Aloe Vera

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My Aloe Vera (@myaloevera.ma) által megosztott bejegyzés,

 

Amellett, hogy fantasztikusan enyhíti a napégés okozta bőrpírt és remek regeneráló hatása van, szuperül kiszűri a formaldehidet a levegőből. A NASA szerint az aloe vera az egyik legjobb légszűrő növény és miközben magába szippantja a szén-dioxidot, oxigént bocsát ki. Ráadásul a gondozása is egyszerű: világos helyen, indirekt napfényben érdemes tartani, és kicsit jobban meglocsolni kéthetente. Fontos azonban, hogy kutyák és macskák számára mérgező.

2. Aranypálma

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Preity Garden (@preitygarden) által megosztott bejegyzés,

 

A Madagaszkárról származó növény igen kedvelt trópusi díszítése az otthonoknak. Oxigént termel és a száraz levegőt is nedvesebbé teszi. Napos helyen de nem tűző napfényen tartandó, és hetente két-három alkalommal langyos vízzel öntözendő nyáron. Télen elég, ha egy héten egyszer locsoljuk. Nem mérgező kutyákra-macskákra nézve.

3. Szobai szanszeviéria

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

W rośliny!

 

Más néven anyósnyelvnek is szokták hívni ezt a rendkívül szívós kis növényt. A Nyugat-Afrikából származó dísznövény a NASA szerint a tökéletes hálószobai kiegészítő, mert amíg alszol, megtisztítja és oxigénnal dúsítja a levegőt. A napos helyektől kezdve a kicsit sötétebbekig bárhol elél, és csak pár hetente kell öntözni egy kevés vízzel. Mérgező kutyák és macskák esetében.

4. Szobapáfrány

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New Bloominghill Flowers (@newbloominghill) által megosztott bejegyzés,

 

Megéri gondozni ezt a burjánzó kis növényt: az American Society of Horticultural Science 2010-es kutatása szerint a páfrányok több formaldehidet szűrnek ki a levegőből mint minden más növény. Hűvös helyen, indirekt napfényben tartandó. Amíg növésben van, hetente érdemes öntözni, télen havonta is elég. A páfrányok szeretik a párás levegőt, így érdemes a leveleiket is megspriccelni vagy egy kavicsokkal és vízzel teli tálcára rakni a cserepet. Nem mérgező kutyák és macskák számára.

5. Vitorlavirág

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Perfect Plants Nursery (@myperfectplants) által megosztott bejegyzés,

 

Ha egy kis eleganciára vágysz, a vitorlavirág a te növényed. Akár 60%-kal jobb minőségű levegőt varázsol a házban, és csökkenti a penészspórák szaporodását is. Árnyékos helyen érdemes tartani, mert a levelei megéghetnek, ám a virágai szeretik, ha több fényt kapnak. Egyszer egy héten szükséges öntözni, mérgező kutyák és macskák számára.

6. Pénzlevelű pilea

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Holl G (@hollshaus_) által megosztott bejegyzés,

 

A Kelet-Ázsiából származó pénzlevelű pilea lapos, kerek levelei akár 15 centiméterre is megnőhetnek. Ugyan nem a leghatékonyabb levegőtisztító, de kezdőknek tökéletes. Közepes erősségű fény a megfelelő számára, szereti a részben árnyékos helyeket. Nyáron hetente, télen tízanponta elég öntözni. Nem mérgező kutyák és macskák számára.

7. Tarka sárkányfa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 A vörös végű, kard alakú leveleíről híres sárkányfa szintén Madagaszkárról származik. Kicsi helyet és kevé gondozást igényel, ezért ideális akár egy asztalon is, közel az ablakhoz. Nyáron több, télen kevesebb vizet igényel, szereti a párás levegőt. Mérgező kutyák és macskák számára.

via GoodHousekeeping

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek