Starity

Ilyen lézeres szemműtét árakra számíthat most

2020. június 28. 14:02   |   Szerző: Starity

Ahogy egyre modernebb lézerek és újabb lézeres szemműtét típusok jelennek meg a klinikák kínálatában, és egyre több ember számára válik fontossá az, hogy szemüveg vagy kontaktlencse nélkül élvezhesse az aktív életet és az éleslátás örömét. A modernebb gépek és új kezelések, azonban némi árváltozást is hoznak a látásjavító piacon, hiszen a lézeres szemműtétek ára elsősorban a lézerkészüléktől, a diagnosztikai készüléktől és az alkalmazott orvosok díjazásától függ.

hirdetés
Ilyen lézeres szemműtét árakra számíthat most

Némi kutatás után azt találjuk, hogy ma Magyarországon akár háromszoros is lehet a különbség a legmodernebb és legrégibb típusú lézeres szemműtét árak között. Szemenként számolva a beavatkozás költsége általában 120 ezer és 350 ezer forint között mozog.

Mennyibe kerülnek a különböző lézeres szemműtét típusok?

Ha csak magát a beavatkozást nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy a legolcsóbb PRK kezelés ára két szemre számolva kb 220-270 ezer forint között alakul. Ez a legrégebb óta ismert, széles körben elterjedt, egylézeres felszíni kezelés.

Az alacsony, kedvező árért cserébe viszont a PRK esetében a leghosszabb a lábadozási idő (10 nap is lehet), ahogy a teljes látásélesség beállása is elhúzódhat fél évig. Szemcseppeket is fél évig kell használni a kezelés után.

Amennyiben nem engedheti meg magának valaki, hogy hosszabb időre kiessen a munkából, akkor a PRK beavatkozás nem a legjobb megoldás. Persze, ha a vizsgálatok alapján csak erre alkalmas a szemünk, akkor nincs mit tenni.

A PRK modernebb változata, az érintésmentes, azaz Zero-Touch kezelés szintén egylézeres szemműtét. A Zero-Touch a magasabb árért cserébe néhány nappal gyorsabb regenerálódást (3-4 nap) és kevesebb kockázatot biztosít. 320-380 ezer forint között mozog az ára két szemmel számolva, viszont semmilyen műszer nem ér a szemünkhöz. A végleges látásélesség beállása és csepegtetés itt is hat hónap.

A legújabb, legbiztonságosabb és leggyorsabb gyógyulást biztosító eljárás, a FEMTO egyben a legdrágább beavatkozás is, viszont hatalmas előnnyel bír: egy, legfeljebb két napig kell csak lábadozni, a tisztánlátás élménye akár pár óra alatt megtapasztalható és mindössze három hétig kell alkalmazni szemcseppet a műtét után!

Miért kerül annyiba a lézeres szemműtét ára?

Az ár elsősorban a lézeres szemműtét típusától függ. 

A kezelések árára pedig több tényező is hatással van. Ilyen például a lézergép költsége. A legmodernebb lézeresrendszerek 100 millió forintnál is többe kerülnek. A kétlézeres femto technológi esetén ez a költség duplán merül fel, hiszen mind a két készüléket meg kell vásárolni, ezért is ez a legdrágább a kezelések között. A régebbi lézerek ennél nyilván olcsóbbak, de ott is jelentősek a beszerzési költségek. 

Az is fontos, hogy az adott kezelésnél alkalmaznak-e valamilyen egyszer használatos eszközt, ami minden elvégzett beavatkozásnál egyszeri plusz költségként megjelenik. 

Ráadásul mindenhez hozzáadódik az orvosok és az asszisztensek munkadíja, valamint a klinika üzemeltetési költsége. 

A lézeres szemműtétek árát tehát sok tényező befolyásolja, így lehetséges, hogy hasonló kezeléseket más áron végeznek a különböző lézerközpontokban. 

Az árak esetében még egy fontos tényező az árazási stratégia. Van olyan klinika, aki az árérzékeny fogyasztókat szeretné megfogni és – ha csak néhány ezer forinttal is – de olcsóbb árakat állít be, mint a többi látásjavító intézmény. Vagy éppen az ellenkezője, azokat az érdeklődőket szeretnék magukhoz csábítani, akik azt gondolják, hogy ha a legdrágább kezelést választják a piacon, akkor biztos a legjobbat is kapják. Az igazság valószínűleg valahol félúton van. Ha kíváncsi arra, hogy mennyibe kerül most egy lézeres szemműtét, akkor érdemes ránézned a Budai Szemészeti Központ árlistájára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek