Starity

A legjobb zenés dokumentumfilmek a Netflixen

2020. október 04. 20:08   |   Szerző: Glamster

Drasztikus változás történt az előadók világában is, amikor beütött a koronavírus járvány. A hazai zenei élet mellett a nemzetközi felhozatal is megérezte a vírus negatív gazdasági hatását, miután tömegével kellett lemondani vagy elhalasztani koncertturnéjukat. A rajongók viszont nem maradhatnak szórakozás nélkül: ebben a cikkben összeszedtünk egy pár zenés dokumentumfilmet, amelyben kedvenc előadóinkat ismerhetjük meg közelebbről az itthon is elérhető streaming oldalakon.

hirdetés

Lil Peep – Everybody’s Everything

Majdnem két éve jelent meg az Everybody’s Everything a Netflixen, amely Lil Peep karrierjén követi figyelemmel. A rapper a Soundcloudon szerzett magának hírnevet, amely megalapozta számára, hogy egy neves lemezkiadó céghez szerződhessen le. A PopCrave leírása szerint a dokumentumfilm Lil Peep emberi oldalát mutatja meg: avagy, mi rejtőzik a tetkók és edgy-hangzás mögött.

Beyoncé – Homecoming

Természetesen Beyoncé dokumentumfilmje már bejárta a világát megjelenése után. A Netflix az előadónő 2018-as Coachella fellépését rögzítette, és némi betekintést adott a kulisszák mögé, illetve, komoly társadalmiproblémákat is feszegetett.

Travis Scott – Look Mom I Can Fly

Travis Scott 2019-ben kiemelkedően sikeres évet zárt: megjelent lemeze, az Astroword új szintekre emelte karrierjét, emellett Kylie Jenner partnereként felfigyelt rá a mainstream média is. A Look Mom I Can Fly doku bemutatja az Astroword kreatív munkálatait, illetve megemlíti a rapper legemlékezetesebb pillanatait is.

Michael Jackson – This Is It

A 2009-es dokumentumfilm már a Netflixen is elérhető, és mindenkinek ajánlott, akit érdekel a poptörténelem. A Port leírása mutatja, hogy a This Is Us bemutatja, hogy Michael Jackson a nagy visszatérésre készült. Tizenkét esztendővel az utolsó turnéja után ötven koncertet akart adni Londonban 2009 júliusa és 2010 márciusa között. A jegyek elkeltek, ám a premier elmaradt: a legendás popsztár tragikus körülmények között meghalt. A dokumentumfilm a felkészülési időszakot mutatja be.

Queen + Adam Lambert: The Show Must Go On

A Netflixen elérhető az ABC dokumentumfilmje amely bemutatja, hogyan lett a Queen ismételten egész Adam Lambert csatlakozása után. Az American Idol által Lambert ismertséget szerzett világszerte, azonban a valódi elismerést a Queen felkérése hozta meg. A dokumentumfilmben elmondja véleményét Simon Cowell, Joe Jonas, Rami Malek és Taylor Hawkins is többek között.

Taylor Swift: Miss Americana

A Netflix által készített dokumentumfilm nemcsak a rajongóknak lehet tanulságos: bemutatja a világsztárt és a róla kialakult képet, mind pozitívat, mind negatívat. Taylor Swift a világ egyik legsikeresebb, legszeretettebb és legutáltabb énekese: milyen érzés lehet? A Miss Americana erre ad választ.

Lady Gaga: Five Foot Two

A Gaga: Five Foot Two 2017-ben került bemutatásra. A művésznő itt bemutatja, hogyan készült Joanne névre keresztelt stúdióalbumja, illetve, a SuperBowl LI félidei showba is kapnak a rajongók exkluzív betekintést.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek