Starity

Magyarországon rendezik meg a European Music Awards 2020-at

2020. október 21. 13:01   |   Szerző: Glamster

Nem semmi hír: Budapestről először jelentkezik élőben a European Music Awards 2020.

hirdetés

MTV

A könnyűzene egyik legfontosabb eseménye az MTV European Music Awards, amely az MTV VMA-nek európai változata. Ennek lesz most Magyarország, Budapest egyik házigazdája november 8-án.

Ez azt jelenti, hogy akár egymilliárd ember követheti figyelemmel a műsort a Magyar Turisztikai Ügynökség szerinti sajtóközlemény szerint. Az esemény másik helyszíne London lesz, és virtuálisan lesz a bejelentkezés.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közleményben kiemelte:

Hatalmas lehetőség Magyarország és Budapest számára, hogy az MTV EMA, a világ egyik legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának egyik következő állomása a magyar főváros lesz.

Mint hozzátette a Mandiner szerint,

a nemzetközi turistákért hamarosan újrainduló versenyben egy ilyen nagyszabású világesemény megszervezése komoly előnyt jelent nemcsak Budapest, hanem Magyarország számára is. Az 1994 óta minden évben más európai nagyvárosból közvetített zenei rendezvény hatalmas reklámértékkel bír, hiszen hazánk négy különböző helyszínét láthatják majd az MTV Europe és az összes MTV csatornáján, beleértve az online adást is.

– mondta  Szentkirályi Alexandra.

MTI

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója szerint „történelmi pillanat” ez Magyarország és Budapest számára, ugyanis a könnyűzenei világ legfontosabb eseményének egyik helyszíne lesz Magyarország.

Budapest emblematikus helyszínei központi helyet kapnak majd az eseményhez kapcsolódó összes televíziós, online megjelenésben, amelyek csaknem 200 ország egymilliárd nézőjéhez jutnak el - idézi a közlemény a vezérigazgatót.

Európa legnézettebb zenei eseménye rendkívüli turisztikai reklámot is jelenti most Budapest, ezen keresztül Magyarország számára. Az egész világ figyelmét fel tudjuk hívni arra, hogy Budapest a régió legjobb úti célja. Ráadásul akkor lesz rajtunk a világ szeme, amikor minden nagyváros küzd a nemzetközi hírnévért” – tette hozzá Guller Zoltán. Az MTV EMA 2020 Show megrendezésére 2019-ben nyújtott be pályázatot a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA), az esemény lebonyolítására a magyar kormány a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül nyújt támogatást

– közölte az MTÜ.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek