Starity

Linkin Park: 20 éves a Hybrid Theory, a zenekar első albuma

2020. október 27. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

A Linkin Park nevű együttes manapság már a fogalom kategóriájába tartozik, hiszen már több mint 20 éve zenélnek a banda tagjai. Most egy kisebb ünnepre került sor, hiszen két évtizede van a piacon a Hybrid Theory albumuk!

hirdetés

Chester Bennington 2017-es tragikus halála után újra találkoztak a Linkin Park együttes tagjai. Méghozzá azért, mert immár 20 éves az első szólólemezük: a Hybrid Theory. Ugyanakkor

A Linkin Park kezdete

Benningtonnak már a formáció előtt is volt kapcsolata a zenével. Öt évig szolgálta Grey Daze nevü együttest, amely Phoenix városának a környékén volt ismert. Ám nem akartak ettől nagyobb hírverést elmondásuk szerint, csak zenéltek, a saját örömükre. Chester élete kiegyensúlyozott volt. Korán házasodott és egy digitális cégnél helyezkedett el.

Ezek után Jeff Blue producer valamennyire ismerte Benningtont és elmondta neki, hogy egy Los Angeles-i rockegyüttes éppen énekest keres. Ezzel megalakult a Linkin Park és fokozatosan nagyobb sikerre tettek szert.

A Linkin Park debütáló albuma, a Hybrid Theory óriási sikert aratott, amely korong 2020. október 24-én vált 20 évessé. Amerikában több mint 12 millió példány fogyott el belőle.

One Step Closer

A One Step Closer volt a legelső klipjük, ami akkor néhány héttel később a Dracula 2000 film betétdala lett.

Ekkor köszöntött ránk az igazi Nu-Metál korszak. A Korn és a Limp Bizkit mellett a Linkin Park szekere is a csúcsra jutott!

A fogadtatás óriási rajongást eredményezett, főleg a tinikorosztályban. A zenekar több kiadónál is járt, végül a Warner lett a befutó.

Mike Shinoda hatására keverni kezdték a rappet, a DJ-zenével és a metállal. Az első videoklipjük nagyon keményre sikerült, így a későbbiekben finomítani szerettek volna a hangzásvilágon.

Így jöttek sorban a Crawling és az In the End című klippek. Utóbbi volt a legnagyobbat szóló Linkin Park sláger. Ezekkel a dalokkal a zenekar tagjai szupersztárok lettek.

Az In the End egy elkeseredett lelkivilágot mutat be, ahol már mindennek vége van és nincs is szinte remény az életed további jobbá tételére.. 

In The End 

Crawling

A Hybrid Theory egy érzelmes tinédzser album lett. A meg nem értettség téma hamar a fiatalok kedvence lett, nagyon sok helyen felcsendültek ezek a számok.

Végül a Papercut lett a negyedik videoklip az albumról, ami ugyancsak ütős zenét kínál.

Utána még számtalan dolgot tettek le a zenei asztalra a banda tagjai.

Papercut

Chester Bennington halála után nehezen éledezik a formáció. Chesternek megvoltak a saját démonjai és szexuális áldozat is volt gyerekkorában, amiről sokáig nem is beszélt. De ő volt a zenekar egyik lelke, így a Linkin Park rajongói örökké emlékeznek majd rá! Így nincs más hátra, mint megemlékezni a Hybrid Theory jubileumi kiadásáról! Nézzétek csak, hamarosan ti is megvehetitek majd!

Manapság még mindig nagyon kedvelt a zenéje a Linkin Parknak, és világszerte gyászolták a frontember halálát. Chester Bennington sajnos megküzdött nap mint nap a démonjaival, ezt az oldalát a népszerű énekes nem mutatta meg a világnak, talán csak a kiadott dalain keresztül.

Emléke örökké élni fog a rajongókban és úgy emlékezhetnek rá, mint egy nagyszerű csapatemberre.  

A Linkin Park jubiláló albuma hamarosan nemzetközileg piacra kerül.

A Hybrid Theory 20. Ünnepi Kiadványa:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek