Starity

Elutasították James Safechuck Michael Jackson két nagyvállalata ellen indított perét

2020. október 29. 23:11   |   Szerző: Éowyn

A 42 éves Safechuck, aki azzal vádolta a pop királyát, hogy az tízéves korától kezdve a pubertáskoráig szexuálisan zaklatta őt, megkísérelt pert indítani az MJJ Productions Inc. és az MJJ Ventures Inc. cégek ellen az állítólagos zaklatások miatt.

hirdetés
Elutasították James Safechuck Michael Jackson két nagyvállalata ellen indított perét
Fotó: instagram.com/michaeljackson

A Los Angeles-i Megyei Legfőbb Bíróság bírája, Mark A. Young döntése alapján azonban Safechuck nem bizonyította, hogy kapcsolatban állt a fent említett cégekkel, amelyeknek feladata lett volna, hogy megvédjék a sztártól – írja az APNews.

A Michael Jackson Estate, azaz a hagyatékkezelő ügyvédei, Howard Weitzman és Jonathan Steinsapir üdvözölték a döntést. Közleményükben elmondták:

Örömünkre szolgál, hogy a bíróság elutasította Safechuck úr ügyét azzal, hogy kimondta, nincs semmi jogalapja folytatni egy ilyen pert.

Ez már a második eset, hogy Safechuck ügyét kidobták, amióta 2014-ben benyújtotta. Egy bíró 2017-ben elutasította a polgári keresetet, de aztán idén újraindult az ügy, miután Kaliforniában új törvényt hoztak, amelynek értelmében több időt kapnak perindításhoz azok, akik gyerekként állítólag szexuális zaklatást éltek át.

Wade Robson, aki Safechuckhoz hasonló állításokat tett az ellentmondásos „Leaving Neverland” című filmben, szintén újraindított egy hasonló pert, de egyelőre nem született döntés az ügyében.

A korábbi törvények értelmében a bíró elutasította az ügyeiket, mivel az elévülési idő miatt 26 éves koruk előtt kellett volna benyújtaniuk a keresetet, azonban akkor Safechuck 36 éves volt, Robson pedig 30 – olvasható az NZCityn.

A Michael Jackson Estate elutasított minden vádat az énekessel kapcsolatban, és 2019 augusztusában egy dokumentumfilm került napvilágra, Chase the Truth címmel, a sztár védelmében.

Magyar felirattal is megnézhető a 2019 októberében megjelent Square One – A startmező című dokumentumfilm, amely főként a kiindulópontnak számító 1993-as botrány témáját járja körül. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek