Starity

Szexista írás miatt akadt ki Emily Ratajkowski: meglepődtek rajta, hogy milyen művelt

2020. november 05. 00:12   |   Szerző: Four

Egy újságíró meglepődött azon, hogy Emily Ratajkowski nagyon szeret olvasni és művelt.

hirdetés

Emily Ratajkowski is reagált arra a róla szóló, igencsak szexista hangvételű cikkre, amely két éve készült róla a francia Marie Claire magazinnak. Habár a cikk franciául íródott egy bizonyos Thomas Chatterton Williams által, a most megjelent fordítások rávilágítottak, milyen lekezelő hangnemben is készült a dolog.

Williams az egyik esetben arra tért ki, hogy "Ratajkowski egyértelműen "a generációja legtökéletesebb melleivel van megáldva", a szexualitása pedig "állatias".

Majd elmesélte, mennyire meglepődött, amikor kiderült, a modell szeret olvasni:

Amikor azt olvastam, hogy [Emily] nagy rajongója a chilei novellaíró Roberto Bolaño-nak, lefagyott az agyam. Nem számít, valójában mennyi időt szánt arra, hogy azt az 1300 oldalt elolvassa, a puszta tény, hogy egyáltalán tudta a nevét, hihetetlennek tűnt számomra. (...)

Ezenkívül Ratajkowski felhívta a figyelmet arra a részre, amikor a férfi szerint szexi öltözéke ellentétben állt azzal, hogy intelligensen nyilatkozott:

Hozzá kell tennem, hogy amíg [Emily] egy tökéletesen intelligens gondolatot fejezett ki, kivételesen mély dekoltázst viselt melltartó nélkül. Láthatóan legbelül nagyon jól tudta, hogy az öltözéke egyszerre abszurd és zavarba ejtő, sőt, nyílt ellentmondásba ütközik szavaival.

- írta Williams.

Ratajkowski így reagált az újságíró megjegyzéseire:

Sosem olvastam volna el, de nagyon remélem, hogy ez az utolsó "jé, van melle ÉS szeret olvasni" - típusú leírások/interjúk egyike. Több szempontból is kínos és undorító ez a cikk, de a feminista kritikára tett kísérlet valószínűleg a legrosszabb az egészben.

Embed from Getty Images

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek