Starity

#HP érdekességek: 10 dolog, amit csak azok tudhatnak Draco Malfoyról, akik olvasták a könyvet

2020. november 08. 14:02   |   Szerző: Glamster

Draco Malfoy a legismertebb riválisa Harry Potternek. Nézzünk 10 érdekességet a karakterről!

hirdetés

Draco Malfoy karaktere egyre több embernek lett szimpatikus az idő múlásával. Ebben részben az is szerepet játszik, hogy a rajongók idő közben felnőttek és talán megértik a küzdelmet a jó és a rossz döntések között, amelyet Draco is átélt. A Mardekár eminens diákja több figyelmet kapott a könyvekben, mint a filmekben, így nézzünk 10 érdekességet.

1. Harry Potterrel már a Roxfort előtt találkozott a könyvek világában

JK Rowling elképzelése szerint Draco és Harry eredetileg Az Abszol úton ismerte meg egymást Madame Malkin Talárszabászata üzletben: Malfoy éppen magára készült varratni a talárját, amikor Harry betért.

2. Teljesen kiakadt, amikor Csikócsőrt megszöktették

A Harry Potter-sorozatból legismertebb hippogriff Csikócsőr, akinek Malfoy majdnem életét vetette a harmadik kötetben. Harry és Hermione azonban időnyerővel visszatekeri az időt és megszöktetni a madarat, amelyet Malfoy és apja dühöngve vesznek tudomásul. Fenyegetésük azonban üres fülekre talál, hiszen a Mágiaügyi Minisztérium nem tud mit tenni.

3. Találkozik Harryvel, míg a Halálfalók pusztítanak

A Tűz Serlegében a Kviddics Világkupa alatt a halálfalók káoszt okoznak, hogy hirdessék Voldemort igéjét. A könyvben Malfoy is feltűnik a jelenetben: Harry, Hermione és Ron az erdőben futnak össze vele. Malfoynak vicces a helyzet, és közli Hermionéval, hogy a boszorkány különösen érdekes lehet a Halálfalóknak származása miatt. A trió itt azt a döntést hozza, hogy Malfoyra hagyják a gúnyolódást, és tovább menekülnek.

4. Segített Rita Vitrolnak bemártani Harryt

Rita Vitrol az egyik legkevésbé kedvelt karakter a Potter szériában, hiszen borzalmas újágíró, aki koholmányokból tartja fent az érdeklődést. A Tűz Serlege könyvben Rowling kitér arra, hogy Draco volt az egyik fő informátora, hogy Potterről hülyeségeket tudjon írni.

5. Megverik a vonaton

Harry depresszióssá válik a Tűz Serlege után, hiszen Voldemort visszatért, és megölte Cedricet. Draco kihasználja a helyzetet, hogy piszkálja Pottert a hazavezető úton. Harry, Ron, Hermione, Fred és George azonban megtámadják őt, mielőtt a mondata végére érne, így Malfoy egy monoklival a szeme alatt érkezik haza.

6. Harryt eltiltották a kviddicstől miatta

A Főnix Rendjében olvashatunk arról, hogy Draco piszkálja Harryt a halott szüleivel, illetve a Weasley ikreket, miután a Griffendél nyertesen jött ki a Mardekár ellen. Harry, Fed és George agresszívan válaszolnak: ezért mind tiltást kaptak a kviddicstől „jutalomként”. Harry év végéig nem mehet a csapat közelébe Dolores Umbridge és Draco Malfoy örömére.

7. Barátságot ápol egy vérfarkassal

A rajongók már a filmekből is tudják, hogy Draco segített a Halálfalóknak bejutni a Roxfortba. A könyveb Rowling azonban azt is elárulja, hogy Fenrir Greyback, aki vérfarkas, közel áll a Malfoy családhoz, ezt pedig Draco előnyére kovácsolja. Megfenyegeti Borgint, hogy ráuszítja a vérfarkast, ha nem segít neki elérni a céját...

8. Vincent Crak és Gregory Monstro Százfűlé-főzetet iszik miatta

Draco a hatodik évre teljesen feladja tanulmányait, és azon a tervén dolgozik, hogy megölje Albus Dumbledore-t és elnyerje a Sötét Nagyúr feltétlen bizalmát. Ehhez viszont segítségre van szüksége. Éppen ezért, két csatlósa, Monstro és Crack Százfűlé-főzetet iszik, hogy szemmel tarthassák a Szükség Szobáját feltűnés nélkül. Potter rájön erre, azonban túl későn.

9. Ron is pofán veri

Harry, Ron és Hermione megmenti Dracót és Gregoryt, miután majdnem halálra égtek a Szükség Szobájában. Ez a második alkalom, hogy kihúzzák halál közeli élményből. Vincent olyan átkot idézett elő, amit nem tudott kontrollálni, ezért ő a helyszínen meghalt, a többiek pedig életveszélybe kerültek.

Draco nem adja fel: Halálfalóknak kezd el könyörögni, hogy hadd csatlakozzon hozzájuk. Ron észreveszi ezt, és a köpenyen át behúzott neki egyet. Malfoy erre hanyatt esett, egyenesen rá a halálfalóra, és felrepedt a szája. Ron a következőket mondta neki: „Másodszor mentettük meg az életedet, te kétszínű takony!”.

10. A Roxfortban marad Voldemort halála után

Draco és családja szebb lezárást kapnak a könyv végén: Voldemort halálát mindenki ünnepli a varázslók világában. A filmben a Malfoy család ezt követően lelépnek, ám a könyvbe ott maradnak a Roxfortban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek