Starity

Termékenységi problémái voltak, Emma Roberts abban a hitben élt, hogy talán nem is lehet gyereke

2020. november 12. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Az első gyermekével várandós színésznő mögött nem áll könnyű időszak, ám mindent megszépít számára az, hogy az orvosi diagnózis ellenére mégis lehet gyereke.

hirdetés

Emma Roberts a Cosmopolitan magazinnak adott interjújában mesélt arról a rögös útról, mely során megtudta: termékenységi problémái vannak és talán soha nem lesz alkalma megtapasztalni az anyaság csodáját. Most, 29 évesen azonban várandós, ami nem is tehetné boldogabbá.

Néhány évvel ezelőtt megtudtam, hogy tinédzserkorom óta diagnosztizálatlan endometriosisom van. Mindig is rettenetesen görcsöltem a menstruációim alkalmával, ami sokszor olyan bénító erősségű volt, hogy kihagytam a sulit, később pedig kénytelen voltam lemondani a meetingjeimet azokon a napokon. Megemlítettem ezt az orvosomnak, aki utána sem nézett a dolognak és nem küldött további kivizsgálásra, talán abban a hitében, hogy túldramatizálom a dolgot. A húszas éveim vége felé volt egy olyan érzésem, hogy talán a férfi orvosomat egy nőre kellene cserélnem. A legjobb döntésnek bizonyult. Végigfuttatott egy csomó tesztet rajtam és elküldött egy specialistához. Végül megerősítést nyert, hogy egyáltalán nem dramatizáltam túl a dolgot. A betegség kihatott a termékenységemre is. Azt javasolták, fagyasztassam le a petesejtjeimet vagy nézzek más lehetőségek után [ha családot szeretnék alapítani]

– osztotta meg történetét a színésznő.

Jelenleg első gyermekét várja a színésznő I Fotó: Instagram / Emma Roberts

Akkor azt mondtam, most dolgozom, nem érek rá, de az igazság az, hogy sokkolt a hír. Végül mégis rászántam magam, a fagyasztás pedig nem volt egy egyszerű eljárás. Amikor tudomást szereztem a termékenységi problémáimról, ledöbbentem. Olyan állandónak, olyan különösnek tűnt... úgy éreztem, valamit rosszul csináltam. Elkezdtem megnyílni más nők előtt, és hirtelen egy új világban találtam magam, melyben a beszélgetés középpontjában olyan témák álltak, mint az endometriosis, a terméketlenség, a vetélés és a gyerekvállalással kapcsolatos félelmek. Nagyon hálás voltam, amiért azt érezhettem, nem vagyok egyedül ezzel. Végső soron, nem is csináltam semmi rosszat

– magyarázta Emma, majd így folytatta:

Talán nyálasan hangzik, de abban a pillanatban, amint abbahagytam az agyalást, teherbe estem, de még akkor sem mertem nagyon reménykedni. A dolgok akkor is rosszra fordulhatnak, ha már áldott állapotban vagy. Olyasvalami ez, amit nem látsz az Instagramhoz hasonló felületeken. Ezért is határoztam úgy, hogy megtartom az örömhírt magamnak, a családomnak, a partneremnek, és nem akartam nagy terveket szövögetni, mert mi van, ha nem úgy alakulnak a dolgok. Ez a várandósság sarkallt engem arra, hogy belássam: az egyetlen terv az, ha nincs terved.

Időnként megmutatja rajongóinak pocakját I Fotó: Instagram / Emma Roberts

via JustJared

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek