Starity

Rasszista lenne? Botrányba keveredett Noah Cyrus, miközben Harry Stylest próbálta megvédeni

2020. december 05. 12:12   |   Szerző: Glamster

Jó volt szándék, mégis balul sült el: Noah Cyrus rasszista megjegyzése miatt magyarázkodhat.

hirdetés
Rasszista lenne? Botrányba keveredett Noah Cyrus, miközben Harry Stylest próbálta megvédeni
Fotó: A kép csak illusztráció

Noah Cyrus véletlenül rasszista megjegyzést tett, miközben Harry Styles szoknyás képét próbálta megvédeni. A politikus, Candace Owens fekete nő, és bár, amit mondott, vitatható (függően attól, milyen nézete van az embernek), a bőrszíne mégsem kellene, hogy téma legyen.

Nos, Noah szemmel láthatóan barlangban élt, hiszen egy olyan megjegyzést ejtett el, amely könnyen beverheti a szöget a karrierje koporsójára.

Harrynek jobban áll ez a ruha, mint bármelyik gyapot-hajú ribinek

– írta.

fotó: TMZ / Instagram

Noah eredetileg a „nappy” kifejezést használta, amely rasszista, degradáló módon utal a feketék afro-típusú hajára. A kifejezés az 1880-as években terjedt el, amiko a rabszolgatartás bevett szokás volt az Egyesült Államokban. Akkor a földes urak és hölgyek a fekete rabszolgájuk haját, többnyire a nőkét, a gyapothoz hasonlították.

A megjegyzése már csak azért is érthetetlen, hiszen az USA-ban különösen érzékenyek az emberek, és már csak azért is elvesztheti valaki a munkáját, ha nem úgy néz színes bőrű kollégájára.

Noah természetesen magyarázkodásba kezdett, miután az emberek jogosan kiakadtak rá:

El vagyok borzadva, hogy háttértudás nélkül használtam a kifejezést. Borzalmasan érzem magam és nagyon sajnálom. Sose fogom többet kiejteni a számon. Köszönöm, hogy tanítottatok nekem valami újat. Nem akartam senkit megbántani.

Harrynek egyébként nem sok szüksége volt a segítségére, hiszen szemmel láthatóan nem vette magára Candace írását – írja a TMZ.

Az énekes a maga módján reagált:

Hozzuk vissza a férfias férfiakat!

– írta Insta-posztja alá viccesen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek