Starity

Árnyék és csont: megjelent a fantasy sorozat előzetese, amit Budapesten is forgattak!

2020. december 18. 21:09   |   Szerző: Glamster

Megjelent az Árnyék és csont fantasy sorozat előzetese: nézd meg most!

hirdetés
Árnyék és csont: megjelent a fantasy sorozat előzetese, amit Budapesten is forgattak!
Fotó: Netflix

Az Árnyék és csont egy YA triológián alapszik Leigh Bardugótól, és a Netflixen kerül bemutatásra 2021 áprilisában. A sorozatban szerepet kapott Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young és Ben Barnes.

A könyvet az orosz kultúra ihlette, ám mágikus csavarral van ellátva, így végül a fantasy kategóriába sorolható. A Sfmag.hu-n található leírás szerint Alina, az árva térképkészítő asszisztens egy nagyobb csoport tagjaként, éppen az első átkelésére készül a Ravkát kettészelő Shadow Foldon. Az Unsea-nek is hívott képződmény leginkább egy fekete, egyhelyben álló füstfalra emlékeztet, amin nem hatol át napfény, és emberevő szárnyas szörnyeknek ad otthont. Az átkelés emiatt mindig nagy veszteségekkel jár, de az ország két fele csak így tud kommunikálni és kereskedni egymással.

Alina Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek.
Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából.. . Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát.
A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg hogy Alina megmenthesse a jövőt. (Libri)

A sorozatot több budapesti helyszínen forgatták le.

Mi ketten megváltoztatjuk a világot! Shadow and Bone – Árnyék és csont 2021. áprilistól kizárólag a Netflix műsorán.

Csekkold az előzetest itt:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek