Starity

Oscar-esélyes lehet a magyar rendező filmje, a Pieces of a Woman

2021. január 20. 20:08   |   Szerző: Glamster

Olyan szupersztárokkal dolgozott együtt, mint Vanessa Kirby és Shia LaBeouf.

hirdetés
Oscar-esélyes lehet a magyar rendező filmje, a Pieces of a Woman
Fotó: Netflix

A Pieces of a Woman Mundruczó Kornél (Fehér isten) legújabb netflixes drámája, amelyben olyan sztárok segítették a történet megvalósítását, mint Vanessa Kirby (A korona) és Shia LaBeouf, akit nemrég vádoltak meg családon belüli erőszakkal.

A nemzetközileg is elismert magyar filmrendező 1975-ben született Gödöllőn. 1998-ban színész, 2003-ban rendező szakon szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Számos hazai és külföldi színházban játszott és rendezett már, olyan filmeket alkotott, mint a Johanna, a Delta, a Fehér isten (Cannes-i Filmfesztivál-díjas), vagy a Jupiter holdja. 2003-ban Balázs Béla-díjjal tüntették ki. (Port)

A film egy tragikusan végződő otthonszülésről szól, amiben a nő érzelmi válságba kerül, és gyászában teljesen elszigetelődik a férjétől és a családjától.

A megindító alkotás több neves magazin szerint Oscar-esélyes, hiszen nemcsak az alakítás volt kiemelkedő, hanem a rendezés is.

Kirby ugyanezért a filmért 2020 szeptemberében a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat. Vanessa korábban elárulta, hogy a szerepre úgy készült fel, hogy élőben kísért végig egy szülést.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek