Starity

Hol és hogyan töltheted leendő elektromos autódat

2021. február 18. 07:07   |   Szerző: Starity

Ha elektromos autóban gondolkozol, akkor érdemes felkészülnöd és megtudnod, hogy hol és hogyan tudod majd tölteni elektromos autódat. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy milyen töltési megoldások vannak. Segítek megtalálni a töltési lehetőségeket, hogy ne akkor kelljen kapkodnod, amikor már a saját elektromos autódat vezeted, ami hamarosan lemerül.

hirdetés
Hol és hogyan töltheted leendő elektromos autódat

Fontos, hogy képben legyünk a töltési lehetőségekkel

Az elektromos autók elleni érvek között biztos szerepel a töltés. Azt szokták mondani, hogy túl lassú és túl kevés lehetőség van töltésre. Igen, ezt a benzinkúthálózathoz hasonlítják, amely tényleg teljesen beszövi az országot. És igen, valóban jóval gyorsabb is egy tankolás, mint egy autó akkumulátorának feltöltése. Bár ezen sokat fognak segíteni a jövőben a szilárdtest-akkumulátorok.

Ugyanakkor a számos előny mellett egy kis előretervezéssel ezeket a nehézségeket is magunk mögött hagyhatjuk. Az persze ciki, ha megáll alattunk az autó, de ha jól megtervezzük az utunkat, ez nem fordulhat elő. És erre az előre tervezésre pl. egy Tesla gyakorlatilag önmagától képes. Más gyártók elektromos autói számára pedig számos app nyújt segítséget. Ehhez az előretervezéshez kell képben legyünk a töltési lehetőségekkel, valamint a megtenni kívánt távolsággal is.

Elektromos autó töltése a saját garázsunkban

Egy agglomerációból ingázónak, aki naponta 100 km-nél kevesebbet tesz meg az elektromos autójával, kiváló megoldás a saját garázsban való töltés. Ugyanis, amit napközben elautózunk, azt otthon reggelig garantáltan vissza tudjuk tölteni, így ismét “teli tankkal”, azaz feltöltött akkuval vághatunk neki az újabb napnak. 

Ha otthon, saját garázsunkban (vagy udvarunkon) szeretnénk megoldani a töltést, akkor szükségünk lesz egy saját töltőre. Ez gyakorlatilag olyan lesz, mintha egy saját benzinkút lenne a garázsunkban. Saját elektromosautó-töltő telepítésével kapcsolatban keresd bátran a 101 EV Parkot. Ők Magyarország első elektromosautó-kereskedése, akiknél vásárolhatsz elektromos autót készletről, vagy előrendelheted elektromos autódat, de akár bérelhetsz is. Friss elektromos autós híreket találsz a honlapjukon, érdemes böngészned.

Töltés útközben

Az útközbeni töltés az utunk megfelelő megtervezésével jár. Ezt a Teslák maguktól tudják. Ráadásul ott a Supercharger hálózat is, ahol csak Teslát tölthetnek. De több applikáció is a segítségünkre lehet más típusok esetén, mint pl. a PlugShare vagy a Töltőpont.eu applikációja, melyek az ország összes töltőjét tartalmazzák. Ilyenek lehetnek plázákban, mélygarázsokban, benzinkutaknál vagy áruházaknál. Így összeköthető egy bevásárlás is pl. egy töltéssel.

Nyaralás közbeni töltés

Ma már több olyan szálloda is van, melyek plusz szolgáltatásként kínálnak elektromosautó-töltési lehetőséget is. Sőt, létezik már olyan szálláskereső portál is, ahol ez alapján is tudunk magunknak szállást keresni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek