Starity

Bonnie Tyler: Gyermekáldás helyett egy csodás karriert kaptam

2021. március 06. 11:11   |   Szerző: bazsi888

52 éve van a zenei pályán Bonnie Tyler, aki hihetetlen karriert futott be, de hiába a sikerek, a gyermekáldás nem adatott meg számára. Erről, illetve félelmeiről, valamint új albumáról is beszélt.

hirdetés
Bonnie Tyler: Gyermekáldás helyett egy csodás karriert kaptam
Fotó: www.jpc.de / Tina K. / earMusic

18. stúdiólemezét adja ki a hónap végén Bonnie Tyler, aki december óta ismét aktív a közösségi oldalain (Facebbok, Instagram) illetve a TikTokon is folyamatosan gyarapodnak a követői. Új zenei anyaga kapcsán illetve a világjárvány miatt, csak telefonon vagy videón keresztül ad interjút portugál villájából magazinoknak, rádió és TV csatornáknak.

A 69 éves énekesnő a negyvenes évei elején elvetélt, utána pedig már többé nem lehetett gyermeke.

Nagyon jó lett volna, ha sikerül a terhességem és ki tudom hordani, de sajnos nem sikerült. Borzalmas, ahogy ez megtörténik és nem tudsz mást tenni, mint beletörődni. Talán fiatalabb koromban kellett volna megpróbálnom gyereket szülni, de a zenei karrierem annyira beindult, hogy folyamatosan halogattam a gyerekáldást. Aztán amikor újra megpróbáltam, már nem fogant meg. Cserébe van egy csodálatos életem és egy gyönyörű családom. A karantén előtt még láttam mind a 16 unokahúgomat és 14 másodunokahúgomat. Mindannyian nagyon közel állunk egymáshoz. Anyám jó munkát végzett, ami  a nevelésünket illeti mert mindannyian szeretjük egymást, együtt ünneplünk. Tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok. Az egyik unokaöcsém például nálunk lakik és a pandémia most még jobban összehozott minket. És hihetetlenül boldog vagyok a férjemmel is.

Bonnie és férje Robert Sullivan, aki 71 éves 1973-ban házasodtak össze. Júliusban ünneplik a 48. házassági évfordulójukat, pontosan egy hónappal azután, hogy Bonnie betölti a 70-et.

Robert még mindig hihetetlenül jóképű. Mikor megismerkedtünk, olyan volt mint Warren Beatty (Oscar és háromszoros Golden Globes-díjas amerikai színész - a szerk.) 19 évesen ismertem meg. Annak a szórakozóhelynek volt a tulajdonosa, ahol esténként felléptem. A mai napig működik köztünk a kémia. Olimpiai bajnok judo-s volt, majd sikeres ingatlanfejlesztő. Van egy tejüzemünk Új-Zélandon, 5 házunk Royal Berkshireben, és egy udvar galoppal, amit bérlünk a Jockey Club számára. Van egy házunk a wales-i Mumblesben de mi most itt a portugáliai házunkban szálltunk meg.

A 69 éves Bonnie remekül néz ki, de nem is tagadja, hogy műtéti beavatkozásoknak köszönheti.

Botoxkezelésre járok, ezt nem titkolom, bárkinek elmondom és nem szégyellem. Nagyszerű és fiatalon tart. Évente kétszer járok, de tavaly csak egy alkalom volt, nyáron, amikor megnyíltak a szalonok, a szemkörnyéki részeken és a szemöldök felett kezeltek. De óvatosnak kell lenni és profi doktorra van szükség!

Bonnie a félelmeiről is beszélt. Azok közül az egyik legnagyobb a demencia, amiben édesanyja Elsie 20 évvel ezelőtt meghalt.

Amikor anyám Alzheimer-kórban szenvedett, az volt életem legrosszabb időszaka. Ez egy nagyon szörnyű betegség. Az egész rendszered leáll, leépül és nem tehetsz semmit ellene. Szívszorító volt nézni, ami anyámmal történt. Ő mindig énekelt, gyönyörű operahangja volt de szörnyű volt, amikor Alzheimer-kórja lett. Apám egy évvel később halt meg 85 évesen, hirtelen, nem szenvedett. Azóta rettegek ettől a betegségtől. De szerencsére még nincsenek tüneteim, amit egy elég furcsa módon tudtam meg. Pár éve történt, hogy a jachtomon éppen mentem le a fedélzetről a kabinba, de egy ajtó  leszakadt, rá a fejemre és kiütött. Enyhe agyrázkódással vittek kórházba és agyi vizsgálatra kellett mennem, csak hogy megbizonyosodjanak, nincs-e komolyabb baj. Szerencsére minden rendben volt. Az orvos leült mellém és a képernyőre mutatott, az agyam egy részére. Azt mondta nagyon jó hír, hogy itt nincsenek kis fehér pontok, mert azok az Alzheimer-kór jelei is lehetek. De nincs semmi baj. Azt mondta 45 éves agyam van úgyhogy remélem még 30 évig tudom használni.

Bonnie a hangja elvesztése miatt is aggódik.

Kétszer műtöttek, csomókat távolítottak el a hangszálaimról. Azt hittem vége lesz a karrieremnek. Hat hétig eltiltottak a beszédtől de én fecsegő vagyok, nem bírtam ki addig. Elsikítottam magam. Visszamentem a kezelőorvoshoz aki azt mondta, megrongálódtak a hangszálaim és 6 hónap, mire helyre jön. Végül visszakaptam a hangomat. Amikor először bementem a stúdióba és énekelni kezdtem, a zenekar azt mondta hogy megváltozott a hangom, de nagyon jó! A hangom karcosabb lett. Nem tett rosszat, hiszen Amerikában nagy siker lett az It's a Heartache, nem beszélve a Total Eclipse of the Heart és Holding Out for a Hero dalokról. Van egy mesés hang edzőm, James Windsor, Londonban él és már évek óta foglalkozik a hangommal. Minden fellépés előtt telefonon felhívom, bárhol is legyek a világon még Ausztráliából is. És telefonon végzünk hanggyakorlatokat.

Bonnie idén ünnepli zenei karrierjének 52. évét. Ennyi ideje fedezte őt fel az RCA lemezkiadó. Február 26-án megjelenik a The Best is Yet to Come albuma 12 új dallal, ami tulajdonképpen a nagy sikerű 2019-es Between the Earth and the Stars folytatása.

Az elmúlt 12 hónapban nagyon hiányzott nekem az éneklés, a színpad. Tudom, hogy sok rajongóm vesztette el a szerettét, hozzátartozóját a vírus miatt és nagyon fáj értük a szívem. Abban a pillanatban, amint visszatérhetek a színpadra és láthatom a rajongóim arcát, az nagyon különleges lesz. A legjobb még csak most jön! Miután megérkeztem Portugáliába, megtörtént a karantén. Ez idő alatt megtanultam úszni és főzni is, aminek nagyon örül a férjem. De nagyon hiányzik már a wales-i otthonom. Nem tudom biztosra venni, hogy végleg véget ér e ez az egész. De beoltatom magam és akkor már minden csodálatosabb lesz.

Új album, régi csapat, budapesti koncert

Bonnie Tyler új albumjának producere ismét David Mackay  és ugyanazokkal a zenészekkel dolgozott, mint a 2019-es lemezén. Fiatalos, friss, felemelő dalok kaptak helyet az új albumon. Néhány újragondolt feldolgozás mellett vadonatúj dalokkal. Bonnie még Desmond Childtól (Bon Jovi, Cher, Ricky Martin, Shakira, Ava Max) is kért egy dalt. A Stronger Than a Man méltán lehet az album egyik gyönygszeme illetve a mondanivalója alapján a nők himnusza. További érdekesség, hogy 25 év után Amerikában is kiadnak Bonnie Tyler albumot CD formátumban is. Tavaly júniusi budapesti koncertjét eltolták egy évvel. Egyelőre megjósolhatatlan, hogy vajon idén fel tud e lépni a Barba Negrában. Addig is Bonnie ezzel az lemezzel időutazásra hívja a hallgatót a 80-as évekbe.

Hallgass bele:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek