Starity

Meghan Markle: "Nem akartam többé élni"

2021. március 08. 09:09   |   Szerző: Four

A királyi családból való kiválásuk okát, és születendő gyerekük nemét is elárulták.

hirdetés

Megérkezett az a várva várt, botrányszagú interjú, amelyben Harry herceg és Meghan Markle többek között a királyi családból való kiválásuk okát is kifejtette. A pár számos dologra kitért, míg Oprah Winfrey-vel beszélgettek. 

Meghan elárulta, a függetlenedésük fő oka az volt, hogy a kritikus sajtóhírek miatt az öngyilkosság gondolata kezdte el foglalkoztatni. Meghan akkor azt érezte, "ez megoldott volna mindent":

Szégyelltem kimondani akkoriban, és szégyelltem bevallani Harrynek. De tudtam, ha nem mondom ki - akkor megteszem. Egyszerűen csak nem akartam élni többé. Ez egy valós és ijesztő, állandósult gondolat volt.

- mondta Meghan.

 

 

A herceg elmondása szerint "sosem vezette félre a nagyanyját, mert túlságosan tiszteli", és a hírekkel ellentétben többször is megvitatta a függetlenedésüket a családdal, amely után Károly herceg "nem fogadta többé a hívását". 

Harry herceg hozzátette, a királyi család 2020 első felében megvonta tőle az anyagi támogatást, ezért döntöttek a Netflix-szel és a Spotify-jal közös munkák mellett. Szerinte a Diana által ráhagyott örökség maradt meg neki, amely nélkül nem "nem ülhetne most itt".

Csak annyi pénzt akartam, amelynek segítségével biztonságiakat szerezhettem és békében tudhattam a családom.

A herceg kijelentette, habár a fotókon nem tűnt boldogtalannak a királyi család tagjaként, valójában csapdában érezte magát:

Nem láttam kiutat. Csapdába estem, és nem tudtam róla. A rendszer ugyanúgy fogva tartott, mint a családom többi tagját. Az apám és a bátyám is csapdában van, ők nem tudnak elmenni, mint én és ezt nagyon sajnálom.

Embed from Getty Images

Az apjával és a testvérével való kapcsolatra is kitért:

Sokmindenen kell dolgozni azon a téren. Nagyon úgy éreztem, hogy [Károly herceg] cserben hagyott, mert ő is hasonló dolgon ment keresztül. Tudja, milyen érzés a fájdalom. Örökké szeretni fogom, de nagyon sok sérülés történt. Továbbra is elsők között lesz, hogy javítsak ezen a kapcsolaton, de ők csak a saját igazukat tudják. Nagyon szeretem Vilmost, ő a bátyám. Együtt keresztülmentünk a poklon, de más utakon járunk. 

- mondta, és hozzátette, "teret hagynak a kapcsolatuknak, az idő pedig remélhetőleg begyógyít mindent". Emellett Meghan hozzátette, habár a hírek szerint az esküvő előtt ő ríkatta meg Kate Middletont a koszorúslányok ruhái miatt, valójában ez fordítva történt, de Kate elnézést kért tőle, ő pedig megbocsátott. (Az esküvőről egy kis érdekesség: Harry és Meghan három nappal a nagy ceremónia előtt titokban kimondták a boldogító igent, mert tudták, hogy "az a nap nem nekik lesz, hanem a világnak".)

Harry állítása szerint egyébként nagyanyjával, II. Erzsébettel más a viszonya:

Többet beszélgettem a nagyanyámmal a tavalyi évben, mint sok-sok éve összesen. Nagyon jó a kapcsolatunk, és remekül megértjük egymást.

Embed from Getty Images

Meghan ugyanígy kijelentette, szerinte külön kell választani a királyi családot, és az intézményt magát, amely a család ügyeit irányítja. (Bár szerintük a királyi család egyes tagjai féltékenyek lettek rájuk, a 2018-as ausztrál körútjuk után, Meghan népszerűsége miatt.)

Ennek ellenére Markle szerint II. Erzsébet vele is nagyon kedves volt, ám a palota kezdettől fogva nem védte meg:

Nagyon világos iránymutatást kaptunk, amint a világ megtudta, hogy Harry és én járunk: "Nem nyilatkozom". Ez vonatkozott a barátaimra, az anyámra. Megtettük, és mindent megtettünk, amit mondtak nekünk. Nagyon nehéz volt megbékélni, mert amint összeházasodtunk és mindent rosszabbodni kezdett, rájöttem, hogy engem egyáltalán nem védenek meg, de azért képesek hazudni, hogy a királyi család egyes tagjait megóvják. 

- mondta Meghan, és kijelentette, kapcsolatuk elején azon is aggódtak egyesek, hogy vajon "milyen színű lesz a gyerekük bőre" - de nem akarta megnevezni az illetőket, mert "káros lenne" a családra nézve.

Embed from Getty Images

Markle a Kis Hableányhoz hasonlította a királyi családban töltött idejét, miszerint "ő is beleszeretett a hercegbe, és emiatt elveszítette a hangját".

Mindig is fontos volt számomra a függetlenség. Szókimondó voltam ezzel kapcsolatban, főleg a nők jogaival kapcsolatban, és a szomorú irónia az utóbbi négy évben az, hogy hosszú ideig elkötelezetten vallottam, hogy a nőknek használni kell a hangjukat. Aztán elhallgattam.

"Elhallgattál, vagy elhallgattattak?" - kérdezte Oprah, mire Markle kijelentette: "Az utóbbi."

Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy a palota hallani fogja a szavait, így válaszolt:

Úgy gondolom, nem fogok félelemben élni. Szerintem rengeteg dolog az igazság értelmében kerül kimondásra. De hogy válaszoljak a kérdésedre, nem tudom, hogy várhatják el, hogy ennyi idő után még mindig csendben marajdunk, amikor az udvar aktív szerepet játszik abban, hogy hazugságokat állítsanak rólunk. Egy bizonyos ponton azt mondod, 'de srácok, valaki mondja már ki az igazságot'. És ha ez azzal jár, hogy elveszítsünk dolgokat... Máris rengeteg dolog elveszett. Elvesztettem az apámat, egy babát, és majdnem a nevemet is. De még mindig állok. És azt remélem, ebből azt szűrik le az emberek, hogy van egy másik oldal, és hogy az élet érdemes arra, hogy éljük.

- jelentette ki. 

Embed from Getty Images

Harry ennek értelmében hozzátette, nem bánja, hogy kiváltak a családból:

Nagyon büszke vagyok magunkra, a feleségemre. Biztonságban világra hozta Archie-t egy olyan időszakban, amely annyira kegyetlen volt. Minden nap, amikor visszamentem Londonba, sírt, amikor Archie-t szoptatta. Azt tettük, amit tennünk kellett.

Meghan azonban egy dolgot megbánt:

Azt bánom, hogy elhittem, amikor azt mondták, megvédenek. Láttam, hogy ez nem történik meg, tehettem volna többet, de azt hiszem, nem szabadott volna ezt észrevennem. Ezt nem szabadott volna tudnom, és most, hogy szó szerint a túloldalon vagyunk, nem csak túlélünk, hanem lubickolunk is.

Harry herceg az édesanyjára, Lady Dianára is kitért:

Szerintem nagyon dühös lenne, hogy hogyan történt minden, és nagyon szomorú is lenne. De mindenekelőtt egyetlen dologra vágyott, hogy boldogok legyünk.

Meghan egyébként a néhai Diana egyik karkötőjét viselte az interjú során. 

A pár a múlt mellett a jövőt is szóba hozta: elárulták, Meghan kislányt hord a szíve alatt, illetve, hogy kettő gyermeket terveztek mindig is.

 

 

via People & Page Six & Huffingtonpost

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek