Starity

Ennyit változott 100 év alatt a tökéletes smink

2021. március 10. 12:12   |   Szerző: Glamster

Egy szépségtanácsadó mutatta meg, mennyit változott a tökéletes smink fogalma az elmúlt 100 év alatt.

hirdetés

A Transform Hospital Group egy modellen mutatta meg, hogy mennyit változott a szépségideál és tökéletes smink fogalma. A csoport Jan Koudela művésszel dolgozott együtt, hogy illusztrálhassák a trendeket.

1920-as évek

Hölgyek, mint Louise Brooks határozták meg a divatot: fiatalos, ám figyelemfelkeltő  sminkek és ruhák mentek. Vörös száj, vékonyka szemöldök, füstös tekintet, erős arcpír.

1930-as évek

Színésznők, mint Bette David, Katherine Hepburn, és Marlene Dietrich inspirálták a merész új megjelenést: nagyon vékony, csík szemöldök, és vörös száj. Állítólag, ez jobban mutatott a vásznakon.

1940-es évek

Visszatért az erősebb szemöldök, és visszafogottabb smink. Praktikus oka volt ennek: a háború alatt leginkább csak otthon megtalálható termékekkel tudtak szépítkezni. A vörös szájról nem tudtak lemondani a nők: a legnépszerűbb márkák a Maybelline, Max Factor és Elizabeth Arden voltak.

1950-es évek

Elbűvölő, ragyogó smink, barack árnyalatok, narancs színű száj és cicás szem. Meghatározó alakok: Audrey Hepburn, Marilyn Monroe és Grace Kelly.

1960-as évek

Meghatározó alak Twiggy volt. Futurisztikus megjelenés a jövőbe tekintett, így a nők kedvelték a szürkés, fehéres árnyalatokat, amely a fémre emlékeztethet.

1970-es évek

A felszabadulás kora: szájfény, és színes szemsmink.

1980-as évek

Még több szín, amelyeket Madonna és Blondie is favorizált. Megjelentek az első öregedésgátló termékek is!

1990-es évek

Gwyneth Paltrow és Drew Barrymore inspirálta a sokkal visszafogottabb, és sötétebb színeket: barnás ajkak, ezüst szemfesték és szemceruza.

2000-es évek

A nőiességet akartuk hangsúlyozni a telt, fényes ajkakkal, babás színekkel és hatalmas szempillákkal. Népszerű ikonok között Paris Hilton is megtalálható volt.

2010-es évek

Erős, Instagram-influencer sminkek betörtek: kontúrozás, amelyet meghatározott a Kardashian-család, és hatalmas, matt ajkak (Kylie Jenner). A szemöldök minél hangsúlyosabb, annál jobb.

2020-as évek

Eddig nagyon úgy tűnik, hogy a visszafogottság visszatért a divatba, amelyben a koronavírus is szerepet kapott. A nőknek limitált a lehetősége, hogy pillát vagy éppen műkörmöt rakassanak fel, a szemöldöküket is maguk gondozzák, így a praktikus smink ismét favorizált.

2030-as évek: előre tekintés

A szakértők arra számítanak, hogy a fiatalos megjelenés továbbra is prioritás lesz, ám a smink sokkal játékosabb lesz, mint korábban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek