Starity

Olyan, mint az Alkonyat, csak felnőtteknek íródott: könyvajánló!

2021. március 14. 13:01   |   Szerző: Glamster

Íme egy nagyon ígéretes YA / fantázia regény Kerri Maniscalótól: akár az Alkonyat, csak felnőtteknek.

hirdetés

Instagram

Bár még magyarul nem jelent meg, a nemzetközi piacot meghódította Kerri Maniscalco regénye, a Kingdom of the Wicked (~A bűnösök királysága). Sok kritikus úgy jellemezte, hogy az új Alkonyat, csak inkább felnőtteknek szól, mint gyermekeknek.

Kerri nem ismeretlen az írás műfajában, hiszen korábban a Stalking Jack the Ripper regényével tört be és lett listavezető New York Times szerző.

Új könyve, a Kingdom of the Wicked boszorkányokról és démonokról íródott. Emilia és Vittoria ikrek, ám egyiküket brutálisan meggyilkolják több boszorkánnyal együtt. Ha ez nem lenne elég borzalmas, minden jel arra mutat, hogy a pokol hercegei visszatértek a Földre, és arát keresnek. Emilia bosszút esküszik, és elkeseredettségében, na meg egy tapasztalatlan bűbájnak köszönhetően, megidézi Wrathet (Haragot), aki a hét pokoli herceg egyike. A boszorkányt és a démont bár más vezéreli, a céljük közösnek lászik, ezért összeállnak, hogy kiderítsék, ki végzett Vittoriával.

Ám, amikor démokokról beszélünk, semmi sem az, aminek látszik...

A könyv maga olvasmányos, és kellemes kikapcsolódás lehet azok számára, akik szeretik a fantázia regényeket. Személyes véleményem szerint az Alkonyat és a Kingdom of the Wicked között a hasonlóság annyi, hogy Wrath fizikai jellemzője némileg hajaz Edward Cullenére: arany színű szemek, márvány hatású bőr...

Wrath az írónő elképzelése szerint
Emilia ábrázolása

A Kingdom of the Wicked 2020 szeptemberében jelent meg, és a sikernek köszönhetően a folytatás idén ősszel kerül a boltok polcaira.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek