Starity

Mi a helyzet jelenleg az amerikai turista vízummal?

2021. április 14. 08:08   |   Szerző: Starity

Az utazás manapság elég nehezen megoldható és kétséges, ezért mindig fontos, hogy tudatában legyünk a vírushelyzetre vonatkozó aktuális szabályozásokkal. Hogy miért van erre szükség?

hirdetés
Mi a helyzet jelenleg az amerikai turista vízummal?

Mert ez az amerikai turista vízum használatát is befolyásolhatja, hiszen előfordulhat, hogy a szabályozások egyik napról a másikra drasztikus fordulatot vesznek és magyar állampolgárként nem léphetünk be az USA területére.

Amerikai turista vízummal minden könnyebb

Hagyományos esetben ez valóban így van. Nincs szükség hivatalos amerikai vízumra, mivel hazánk is azon országok között szerepel, amelyek részt vesznek az USA által szervezett vízummentességi (VWP) programban. Ez egy nagyszerű hír mivel az ESTA turista vízummal a birtokunkban kereken 90 napot tartózkodhatunk az Államok területén. Meglátogathatjuk a rokonainkat, felfedezhetjük egész Amerikát, hiszen 3 hónap nem kevés idő. A zökkenőmentes utazás érdekében érvényes útlevéllel kell rendelkeznünk, amely nem jár le a kint tartózkodásunk alatt.

A COVID-19 közbeszól az USA vízum igénylése kapcsán

Azért, hogy mégse legyen a helyzet olyan rózsás, sajnos számolnunk kell azokkal a hátrányokkal, amik miatt meghiúsulhat az USA vízum igénylése.

Biden elnök 2021.01.25.-én bejelentette, hogy a Schengen övezetből tilos a belépés az Amerikai Egyesült Államokba. Mivel ennek hazánk is tagja, ezért ránk, magyar állampolgárokra is vonatkozik a korlátozás. A járvány csillapodását követően ez bármelyik nap megváltozhat, ezért fontos követni az ezzel kapcsolatos híreket.

Az USA vízum igénylése továbbra is megoldható

Az estevisa.hu weboldalon található online űrlap kitöltésével igényelhetünk elektronikus utazási engedélyt. Csupán néhány személyes adatot kell a kijelölt mezőkbe beírnunk, majd őszintén válaszolva bejelölnünk a megfelelő válaszokat. Ezt követően e-mail-ben megkapjuk az elektronikus beutazási engedélyt. Amennyiben még nem jártunk az országban és nem ismerjük az helyi szokásokat, nem árt informálódni ezekkel kapcsolatban a kellemetlenségek elkerülése végett, amikkel rossz esetben már a vámellenőrzésnél szembesülhetünk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek