Starity

II. Erzsébet királynő könnyekkel a szemében érkezett meg Fülöp herceg temetésére

2021. április 17. 16:04   |   Szerző: Glamster

Kegyességéről és kedvességéről tanúskodott a királynő Fülöp herceg temetésén.

hirdetés

Fülöp herceg temetése magyar idő szerint 16.00 órakor vette kezdetét a Szent György kápolnában. A hírek szerint a herceg 18 éven át tervezte a temetését, s minden az ő elképzelése szerint zajlik le.

A királyi család 15.40-kor kezdett el a herceg által tervezett Land Rover mögött vonulni: Károly, András, Eduárd herceg és Anna hercegnő, majd az unokák, Vilmos és Harry herceg. Közöttük állt Peer Phillips (Anna hercegnő fia), Tim Laurence és Antony Armstrong-Jones (Earl of Snowdon).

A királynő eredetileg sétálva vezette volna a vonulást, ám, hogy a figyelem ne rá, hanem a néhai Fülöp hercegre irányuljon, ezért ő a családi Bentleyben tette meg ezt a rövid távot, jelképesen a sor végén.

II. Erzsébet kegyessége unokája felé is megmutatkozott: engedélyt adott arra, hogy Harry herceg viselhesse katonasága alatt szerzett rangjait, amelyekről korábban lemondott azért cserébe, hogy ne vegyen részt a monarchia aktív életében. Emellett a felvonuláson Harry egyedül nem hordhatott volna katonai egyenruhát, így a királynő elrendelte, hogy mindenki általános gyászruhában jelenjen meg, eltekintve a díszruhától és a hagyományoktól.

A család további fontos tagjai, mint Kamilla és Katalin hercegné, autóval érkeztek a helyszínre. Katalin és Vilmos kisgyermekei kihagyták a temetést, egyrészt a 30 fős korlátozás miatt, másrészt fiatal koruk miatt is.

Katalin a királynő egyik koronaékszerét viselte, amelyet korábban Diana hercegné is kölcsön kapott Erzsébbettől.

A királynő könnyekkel a szemével érkezett meg a Szent György kápolnához:

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek