Starity

Milyen területeken alkalmazhatóak a PNR fuvókák?

2021. május 10. 16:04   |   Szerző: Starity

A PNR fuvókák számos területen nagy segítségnek bizonyulnak. Az általános ipar, az alumínium- és acélipar, valamint a környezetvédelem is nagy hasznát veszi a fúvókáknak. De hol alkalmazhatóak és miért nagyszerűek? Megmutatjuk!

hirdetés
Milyen területeken alkalmazhatóak a PNR fuvókák?

Felhasználása az általános iparban

Ha festőüzemben dolgozik, a PNR fúvókák megkönnyíthetik a felületkezelést az Ön számára. Festés előtti előkészületek során portalanításra, zsírtalanításra és tisztításra is használhatóak. Előfordulnak még autógyárakban, autóipari tartozékok és alkatrészek beszállítóinál és karosszéria-elemek gyártásánál.

Mosás, alkatrészmosás során is találkozhatunk velük, impakt mosásra vagy áztatómosásra is használják. Az élelmiszeriparban ládamosásra és egyéb mezőgazdasági termékek mosására alkalmazhatóak. Ha ilyen típusú vállalkozással rendelkezik, jó befektetés lehet a tisztítási, mosási tevékenységekre.

A PNR fúvókák eredetileg alacsony üzemi nyomásra lettek tervezve, de előfordulnak kivételek, például a revétlenítés, autó- és járműmosás. A magas nyomású lapossugár fúvókák kerámia- vagy edzettacél-betéttel vannak ellátva a kopásállóság növelése érdekében. Erre a magas üzemi nyomás használata során van szükség.

Felhasználása az acél-, és alumíniumiparban

Először is tekintsük át az acélgyártás folyamatát, és nézzük meg, hol és hogyan alkalmazhatóak a fúvókák.

A nyersvasat a nagyolvasztóban beolvasztják, majd az öntödében a megolvasztott nyersvasat kiöntik, és ötvözik a kívánt acélminőség elérése érdekében. Folyamatos öntés esetén primer és szekunder hűtés során alkalmazzák a fúvókákat. Főleg egyközeges axiális és tangenciális telekúp és lapossugár fúvókát használnak. 

Hengerpalást hűtés során a hengerállványok hengereinek hűtésére használják, jellemzően fecskefarkas lapossugár fúvókákat a szórásképek párhuzamossága miatt.

Ezután jöhet a revétlenítés, ami az acélgyártás legfontosabb folyamata. Ehhez speciális magas nyomású fúvókák szükségesek szűrővel és sugárstabilizátorral a revétlenítés minél magasabb hatásfoka érdekében.

Majd következik a hideg hengerműben való további hengerlés, majd hőkezelés, dresszírozás és végül a méretre vágás és a szállítás.

Szerepük a környezetvédelemben

A fúvókák nem csupán az ipar nagy segítői, a környezetünket is óvják. Használják erőművekben füstgáz-kéntelenítés, gázhűtés és gázkondicionálás céljából is. Jellemző még a kétközeges fúvókalándzsák segítségével történő különböző anyagok beporlasztása, és a hulladékégetők károsanyag-kibocsátásának mérséklése. Porlasztva szárítást, DeNOx rendszerek nitrogénmentesítését és cseppleválasztást, szétválasztást is végeznek segítségükkel.

PNR fúvókák vásárlása esetén a Monojet segít a választásban! Bármilyen területen is dolgozik, személyre szabott segítséggel, szakértelemmel, minőségi eszközökkel várják Önt a webáruházban!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek