Starity

Őrizze meg egészségét, és kezelje a penészesedést párátlanítóval!

2021. május 13. 09:09   |   Szerző: Starity

Sokan tapasztalhatták már meg azt a jelenséget, hogy hiába költöznek egy újabb építésű lakásba, a falak gyorsan és agresszívan penészedni kezdenek. Mindez nem csak az esztétikum miatt kellemetlen, hanem hosszú távon egészségügyileg is káros lehet az ott élők számára.

hirdetés

A lakásban a főzés, a mosás és teregetés, a túlzott fűtés társulhat az ablakok és a falak túlságosan is jó szigetelésével, amely ilyenkor a páratartalom megnövekedéséhez vezet. Mindez pedig kifejezetten előnyös táptalajt biztosít a penész megjelenésének is. 

Miért szükséges minél előbb kezelni a penészesedést?

Nem szabad félvállról venni a problémát, hiszen súlyos panaszokat is okozhat azoknál, akik valamilyen légúti megbetegedésben szenvednek. Legideálisabb helyzetben a lakásban 40-60%-os páratartalom uralkodik, amennyiben ez az érték megemelkedik, úgy a penészesedés megindul, és az atkák is szaporodni kezdenek.

Azonban erre is létezik megoldás a páramentesítő készülékek személyében. A modern páramentesítő készülékek manapság már kifejezetten jó ár-érték arányban kaphatók, így vannak darabok, amelyek könnyen és viszonylag olcsón beszerezhetők. 

Azonban ne hagyja, hogy az ár legyen a befolyásoló tényező a választásnál, hiszen az egészsége ennél sokkal többet ér. A páramentesítő készüléket el lehet helyezni a lakások vagy házak bármely szobájában, irodákban és mosodákban is kifejezetten hasznos lehet. Mindemellett ajánlott használata a fűtetlen nyaralókban, a nedves pincékben, az alagsorokban vagy a könyvtárakban egyaránt.

A készülék segítségével a levegő normális és egészséges páratartalommal fog rendelkezni, így nem fog megjelenni a penész, valamint nem fognak elszaporodni az atkák és egyéb kórokozók sem. 

De mi is az a párátlanító?

A párátlanító egy olyan háztartási vagy ipari készülék, amely kémiai, elektromos vagy egyéb módon működik annak érdekében, hogy hatékonyan csökkentse a levegő páratartamát. Legtöbb esetben kiüríthető víztartállyal rendelkezik, de csatlakoztatható a szennyvízhálózathoz is. Mindemellett rendelkezik porszűrővel és elektronikus szabályozórendszerrel egyaránt. A pára semlegesítése mellett képes a kellemetlen dohos szag eltüntetésére. A konyhában történő sütés-főzés alkalmával a felgyülemlett nedves levegő mellett az illatokat és a szagokat is semlegesíti. 

Erősen nyirkos és esős időben bármely lakásban kiválóan funkcionál. Beázás és csőtörés esetében is képes eltüntetni a kellemetlen illatokat és nedvességet egyaránt. 

Manapság már számos berendezés közül válogathat a piacon, azonban érdemes körültekintőnek lennie és jobban utánaolvasnia egyes típusok jellegzetességeinek. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek