Starity

Homokszűrős vízforgató: az otthoni medence alapfelszerelése

2021. május 13. 10:10   |   Szerző: Starity

Az otthoni használatra tervezett medence igazi álom a család egészének. A nagy nyári kánikulában mi sem jobb, mint elterülni a hűsítő vízben. Igen ám, de a pancsolás, fürdőzés csak akkor nyújt élvezetes elfoglaltságot, ha odafigyelünk a higiéniára. A homokszűrős vízforgató használata nélkülözhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy a medencénk vize makulátlanul tiszta legyen.

hirdetés
Homokszűrős vízforgató: az otthoni medence alapfelszerelése

A medence vizét tisztán kell tartani! 

Az eszköz célja, hogy biztosítsa a medence megfelelő minőségét, állagát. Amikor végre az udvarra kerül a fürdőzésre alkalmas hely, akkor mindig nagy az öröm. Végre meg lehet mártózni a friss vízben, ami kellemes érzetet ad a nyári melegségben. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a medence felállításával, összeszerelésével még nem ér véget a munka. A víz higiéniájáról, tisztaságáról folyamatosan gondoskodni kell. Időközben szennyeződések, baktériumok kerülnek bele és a környező fákról, virágokról származó levelek, termések, szirmok is „beleszállhatnak”.  Ebből kifolyólag nélkülözhetetlen a tisztításra alkalmas eszközök és vegyszerek használata. A homokszűrős vízforgató ideális választás, ha egyszerűen és hatékonyan szeretnénk megoldani a víztisztítás problémáját.

A homokszűrős vízforgató működése

A vízforgatót szettben lehet megvásárolni, ami egy tartályból és egy hozzá tartozó szivattyúból áll. Ez utóbbi kiválasztása egy kardinális feladat, ami alapos körültekintést igényel. A szivattyú szükséges teljesítménye minden esetben a medence méretétől, illetve az egyénileg felmerülő igényektől függ. Mint, ahogy az eszköz neve is utal rá, a tartályban homok található. Ezen keresztül folyik át a beáramló víz. A homok a tengerek által végzett tisztítási folyamatokhoz hasonlóan működik. A természetben a hullámok a parton lévő apró homokszemcsék közé verik a vizet, ott ez által mosódnak ki a szennyeződések. A vízforgató ugyanígy kiszűri a vízből a koszt, aminek köszönhetően a medencébe tiszta víz áramlik vissza. Nagyon fontos, hogy a medence teljes víztartalmát három óránként legalább egyszer átforgassuk a szűrőn. 

A homokszűrős vízforgató karbantartása

A homokszűrős szettek többek között azért örvendenek nagy népszerűségnek, mert alacsony a karbantartási igényük. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni róla, hogy a szűrőhomok adott idő elteltével elszennyeződik. Emiatt a visszamosás technikáját kell alkalmaznunk. Kültéri medencék esetében hetente egyszer, beltéri medencék esetében elég két vagy három hetente. Ha úgy látjuk, hogy a homok elhasználódott, akkor ki kell cserélnünk. Erre nagyjából 2-3 évente szokott sor kerülni. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek