Starity

Eurovízió 2021 fogadási tippek. Ki fogja megnyerni az idei Eurovíziót?

2021. május 20. 17:05   |   

Rotterdamban rendezik az idei Eurovíziós Dalfesztivált, miután tavaly elmaradt a dalverseny. Magyarország idén már nem lesz a résztvevők között, hiszen tavaly kilépett a versenyből. Az első 16 országot érintő elődöntőre május 18-án, kedden 21:00 órakor került sor. Az együttesek közönség előtt léptek fel, 3500 ember ült az Ahoy Arénában. Előtte természetesen mindnyájuknak át kellett esniük egy koronavírus-teszten. május 20-án, csütörtökön 21:00 órakor kezdődik a második elődöntő 17 országgal, köztük a lengyel képviselő, Rafał Brzozowski részvételével. Az Eurovízió 2021 nagy döntője szombaton 21:00 órakor lesz.

hirdetés
Eurovízió 2021 fogadási tippek. Ki fogja megnyerni az idei Eurovíziót?

Megismertük az összes javaslatot az idei Eurovízióra. A zsűrinek összesen 39 produkció közül kell kiválasztania a legjobbat. A verseny első számait Albániában és Izraelben választották ki. Azerbajdzsán, Grúzia és Málta viszont az utolsók között mutatta be dalait. Mi változott a listákon a legutóbbi premierek után? Hogyan értékelik a fogadóirodák az egyes országok nyerési esélyeit?

Ki fog nyerni a fogadóirodák szerint?

Jelenleg az összes fogadóiroda egyhangúan Máltának adja a legnagyobb győzelmi esélyeket, vagyis pontosabban a Je Me Casse című dalnak Destinytől. Ha Málta tényleg nyer, akkor ez az első győzelmük lesz, az ország eddig 32 próbálkozása során a harmadik helynél feljebb nem jutott. Ha azonban mégsem Destiny dala lesz a győztes, a második legesélyesebb Svájc és a Gjon's Tearstől a Tout L'Universe című ballada. A Gjon's Tears, aki tavaly is a verseny egyik kedvence volt, nagy előnnyel rendelkezik a többi résztvevővel szemben.

Ez viszont csökkentette Bulgária esélyeit. Hála Viktóriának, akinek köszönhetően Bulgária az élen állt még mielőtt megjelent a dala. Ezen felül Franciaország és Olaszország került az első ötbe a bukmékerek rangsorában. Viszonylag nagy esést regisztrált Izland, ami nem tartotta meg az első helyet. A daluk premierje után, a nyolcadik pozícióban zárt a tabellán. Emellett az orosz Little Big csapat hiánya alacsonyabb helyre helyezte az országukat a bukmékerek rangsorában. Jó eredmények várhatók Ciprus, Litvánia és Svédország esetében is.

Eurovízió 2021: mely országokat fogjuk látni a döntőben?

Érdekes, hogy a fogadóirodák nagyon alacsonyan értékelik azt az országot, amelyik először választotta ki a dalt az Eurovízió 2021-re. Albánia a lista utolsó 40. helyén áll, és a legalacsonyabb az esélye az Eurovízió megnyerésére. Viszont az elődöntőbe való általános felosztás a következő. Az első elődöntőben a fogadóirodák szerint Málta, Svédország és Litvániának volt a legnagyobb esélyük továbbjutni a döntőbe. Ez meg is valósult és ezek az országok továbbjutottak a keddi elődöntőből. Norvégia, Izrael, Oroszország, Azerbajdzsán, Ciprus,  Belgium és Ukrajna is helyet kapott a tíz döntős között.  

A csütörtöki elődöntőből is érkeznek tízen. A második elődöntőben résztvevő országok közül Svájcot, Bulgáriát és Izlandot láthatjuk a döntőben. Fontos megjegyezni, hogy idén senki nem képviseli Izlandot a hollandiai Eurovíziós Dalfesztiválon, miután az eseményre nevezett együttes egyik tagjának pozitív lett a koronavírus-tesztje.  Ehelyett viszont egy korábbi próbájukat fogják levetíteni Európa-szerte. Finnország, Görögország és San Marino is szorosan harcol a továbbjutásra. Ezzel szemben Portugáliának, Grúziának és Dániának a legalacsonyabb esélyük a döntőbe. 

Még bármi történhet. Izgatottan várunk a fejleményeket, a legjobb bukmékerek mobil fogadásokhoz!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek