Starity

Sportlámpák – ne fussunk sötétben!

2021. június 14. 15:03   |   Szerző: Starity

Vannak olyan eszközök, amelyek felépítésük vagy bizonyos funkciójuk miatt elsősorban egy szűkebb réteget céloznak meg, de ettől függetlenül mindenki számára hasznosak lehetnek. Ilyenek a sportlámpák, a kifejezés ne rettentsen el senkit, nem csak sportolóknak lehetnek hasznosak.

hirdetés
Sportlámpák – ne fussunk sötétben!

A sportlámpák rengeteg előnnyel bírnak, de mikor vásárlásra adjuk a fejünket, érdemes néhány dolgot átgondolni, hogy a megfelelő eszközt vegyük meg. Ebben lesz segítségünkre a 18650-Akku.hu.

Miért jó a sportlámpa?

Ezeknek a lámpáknak számos olyan tulajdonsága van, amiért túrázáshoz, egyéb sportokhoz, vadászathoz kifejezetten hasznosak, de ha jobban megnézzük, a mindennapokban is jól jönnek.

Ezek az eszközök általában akkumulátorral működnek, amiknek egy töltéssel a használati idejük átlagosan 15 óra. Ha lemerültek, ezeket nagyon gyorsan fel lehet tölteni, akár egy notebookról is.

A lámpák ezen fajtája átlagosan 1,5 méterig becsapódásvédett, ami azt jelenti, hogy ha leejtjük, nem történik baja. Ez a tulajdonsága a háztartásokban is hasznos tud lenni.

Szintén előnyös tulajdonsága ezeknek a termékeknek, hogy 2 méterig vízállóak, így egy túrázás alkalmával sem kell félnünk, hogy ha véletlenül vízbe ejtjük, bajuk esik.

A sportlámpák házát strapabíró anyagból készítik, nagyon sokszor repülőgép-alumíniumból, hogy ne essen baja, csepp-, por- és ütésállóak legyenek.

Ezekre érdemes figyelni, mielőtt sportlámpát veszünk

Amikor sportlámpát szeretnénk vásárolni, azt valószínűleg szándékkal tesszük, ezért bizonyosan vannak kritériumok, amiknek meg kell felelnie.

Fények

Nem mindegy, hogy milyen fénye van a választott lámpának. Erős legyen a fénye vagy inkább tompább, nem mindegy, hogy mennyire világítson, illetve az sem, hogy milyen színű legyen. Széles sugárban szóródhat a fénye vagy pedig szűken, de távolabbra.

Mivel működjön?

A sportlámpák működhetnek elemmel vagy akkumulátorral. A másodiknál nem mindegy, hogy mennyi ideig bírja egy töltéssel, illetve  maga a folyamat mennyi időt vesz igénybe. Szintén átgondolandó kérdés, hogy hogyan töltsük, USB-vel megoldható legyen, vagy inkább legyen hozzá akkumulátor.

Használat

Nem mindegy, hogy mihez használjuk az eszközt. Nem biztos, hogy ugyanaz a kivitel jó lesz biciklizéshez, mint túrázáshoz vagy a ház körül. Az sem mindegy, hogy városban, tóparton vagy az erdőben használjuk. Ez a vízállóság mértéke miatt kérdés.

Márka és ár

El kell gondolkodni, hogy mennyire szeretnénk márkásat. Itt azért jegyezzük meg, hogy az ilyen speciálisabb eszközöknél nem biztos, hogy a nagy, ismert márkák lesznek jó minőségűek. Árban pedig hatalmas a szórás a lámpák között.

Az előzőekből is tökéletesen látszik, hogy a sportlámpák, nem csupán sportoláshoz hasznosak, hanem számos funkciójuk miatt a mindennapokban is érdemes tartani belőlük a háztartásban. Mivel a sportlámpák számos tulajdonságukban eltérnek, érdemes vásárlás előtt néhány dolgot végiggondolni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek