Starity

4 tipp a ragyogó fürdőszobához

2021. június 15. 09:09   |   Szerző: Starity

Ismerős helyzet? Megtervezzük a tökéletes fürdőszobát, felújítjuk, gyönyörű csempe, stílusos bútor, végül mégis bosszankodunk. Ott az a fránya vízkő, a fürdőszobát hiába takarítjuk, mindig van valami szépséghiba. Mi a megoldás? Íme, négy tipp, hogy tökéletes legyen a fürdőszoba!

hirdetés
4 tipp a ragyogó fürdőszobához

A rend lelke: a tárolás

Akkor tudunk igazán rendet tartani, ha megfelelően kialakítjuk a tárolást. Ez minden helyiségre igaz, így a fürdőszobára is. Szervezzük meg a tárolást! Gondoljuk át, hol mi esne kézre, mi az, amit ritkán használunk. 

Ne csak szélességében, de vertikálisan is használjuk ki a teret. Tároljunk a falon, akár mennyezetig. A zárt tárolás nagyon divatosnak számít, az pedig kifejezetten nagy előny, hogy rendezett hatást kelt. Persze az ajtók mögött is legyen rend, ez mindennek a titka!

Használjunk megfelelő tisztítószereket

Figyeljünk oda arra, hogy minőségi tisztítószereket használjunk.

Hiába választottuk ki a legkülönlegesebb burkolatot, a legstílusosabb dekorcsempét, ha nem tudjuk megfelelően tisztán tartani. A legszebb burkolat is lehangoló látványt nyújt, ha felülete matt és vízköves.

A fuga elszíneződése is nagyon csúnya látvánnyal jár. Minden hasonló kellemetlenséget úgy kerülhetünk el, ha gyakran takarítunk, nem engedjük, hogy a vízkő, a kosz, az elszíneződés tartósan megmaradjon. Illetve a megfelelő minőségű anyagokat használjuk. 

Vannak nagyon jó házi trükkök, azonban nagyon sok tévhit kering velük kapcsolatban. Ilyen például a mindent tisztító kóla. A kóla valójában üdítő, annak gyártották, ez az eredeti funkciója. Habár a szénsav tényleg maró hatású, az üdítőben lévő színezékek és cukor csak ártanak a szanitereknek. Ezért inkább legyünk óvatosak az ilyen trükkökkel: amit ételnek gyártottak, azzal felesleges takarítani. 

Megsárgult csempére terpentin

Persze vannak olyan tippek, amelyek tényleg működnek. Mit tegyünk például akkor, ha megsárgult a gyönyörű, fehér csempénk? Szerencsére van megoldás. A csempe eredeti állapotát visszanyerhetjük, ha sót használunk terpentinnel. Keverjük őket össze, és dörzsöljük át velük a csempét.

Nem szabad túl gyakran folyamodni ehhez a megoldáshoz, de szerencsére mivel működik, nem is szorulunk rá. 

A csempe megsárgulását is megelőzhetjük, ha rendszeresen karban tartjuk. Hiszen ez a valódi megoldás arra, hogy fürdőszobánk hosszú távon is szép maradjon.

A fuga tisztaságának titka: fogkefe

Általában kifejezetten fuga tisztítására szánt fugatisztítót javasolnak erre a célra, de vannak, akiknek a szódabikarbóna és a hidrogén-peroxid keveréke vált be. A lényeg azonban nem csak a szer, amit használunk, hanem az eszköz is: a fogkefe. 

A fugatisztítót kb 5 cm távolságból fújjuk, majd várjunk pár percet, és sikálhatunk. Ha egy fogkefe segítségével visszük fel a szert, akkor lehetőségünk van arra, hogy alaposan átdörzsöljük a fugát, így aztán a tisztítószer is könnyebben fejti ki a hatását.

Minél gyakrabban szakítunk időt a fürdőszobára, annál könnyebb dolgunk lesz, erről soha ne feledkezzünk meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek