Starity

Szeretnéd megtudni, hogy mi a kapcsolat a teflon és a gyerekcipők között?

2021. június 15. 10:10   |   Szerző: Starity

A teflon, mint bevonat, sokunk számára ismerős, hiszen bizonyára mindannyian használjuk nap mint nap a konyhai edények tekintetében. Azonban arról bizonyára fogalmunk sem volt, hogy a gyerekcipőkhöz is köze lehet annak ellenére, hogy az anyag egyik módosított változata a cipőgyártásban is használható, mint egy speciális szövet szerves része.

hirdetés
Szeretnéd megtudni, hogy mi a kapcsolat a teflon és a gyerekcipők között?

Ennek az anyagnak köszönhetően lesznek a cipők strapabírók, mindamellett, hogy lélegeznek és ellenállnak a víznek is. 

A teflon, mint gyerekcipő alapanyaga

A teflon egy véletlen esemény által kerülhetett a köztudatba, hiszen 1938-ban egy tudományos kísérlet melléktermékeként jelent meg. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket minél több területen próbálnak hasznosítani. Ezen területek tényleg igen széleskörűek, hiszen az űrkutatástól kezdve egészen a hadiiparig mindenhol hasznát tudják venni. Mindezen felül a textiliparban is szeretettel alkalmazzák.

Az anyagnak kifejezetten magas az olvadáspontja, ellenáll szinte minden vegyületnek, valamint a felületi súrlódása is elhanyagolható, így összességében szinte semmi sem tapad hozzá. Ez a tulajdonság az edények tekintetében is kifejezetten hasznos, hiszen a teflonnak köszönhetően nem égetjük oda minden egyes alkalommal az ételt. 

Amennyiben otthonosan mozogsz a textiliparban, akkor ismerős lehet Bob Gore neve, aki egyedülálló felfedezést tett a 60-as évek végén. Felfedezése megváltoztatta a teflon felhasználásának mibenlétét, hiszen felismerése alapján elmondható, hogy az anyag bizonyos körülmények között lyukacsos szerkezetű membránná alakul. Ez a membrán és az általa létrehozott technológia manapság már sokak számára ismerős, valamint választását befolyásoló tényező lett, hiszen 1971-ben GORE-TEX néven szabadalmaztatták. 

Miért válassz GORE-TEX gyerekcipőt?

Az anyag szerkezeti felépítésére való tekintettel egyedülállónak számít a textiliparban is, hiszen egyetlen négyzetcentiméteren 1,4 milliárd apró lyuk, azaz pórus van. Annak köszönhetően, hogy ezen pórusok 20 ezerszer kisebbek a vízcseppnél, nem engedik át azokat, és teljesen szárazon tartják a cipőt. Mindezzel szemben a lyukak 700-szor nagyobbak a vízgőz molekuláknál, ami azt jelenti, az anyag átereszti a párát és kiválóan szellőzik. 

Ezen tulajdonságaiknak köszönhetően kifejezetten jó választás lehet egy GORE-TEX lábbeli az Angyali Cipők webáruházból. Egy ilyen csukát hordva a gyerekek bátran szaladgálhatnak a vizes fűben, beleléphetnek a pocsolyába anélkül, hogy tocsognának a vízben, amely egészségükre is rossz hatással lehet.

Továbbá egy olyan strapabíró megoldást ismerhettek meg a személyében, aminek köszönhetően nem szükséges havonta cserélgetni a cipőket. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek