Starity

A robotporszívó jellemzői, amelyekre feltétlenül figyelj

2021. június 15. 13:01   |   Szerző: Starity

Ma már szinte elképzelhetetlen egy háztartás porszívó nélkül, olyan alap háztartási eszköz, mint egy hűtő vagy egy mosógép. Az utóbbi években pedig már az sem számít luxusnak, ha ez egy robotporszívó. Miért olyan népszerű, és miben tud többet nyújtani?

hirdetés

Robotporszívó, mely időt és energiát spórol nekünk

Nem kevés időt spórolhatunk, ha a takarítást egy robotporszívóra bízzuk. Amíg ő dolgozik, mi mással foglalkozhatunk. Használatával optimalizálhatjuk az otthon töltött időt, akár a bevásárlást is elintézhetjük, miközben ő kitakarít.

Egy robotporszívó segítségével - amellett, hogy ragyogó tisztaságot varázsolhatunk - energiát, testedzést spórolunk, mivel elfelejthetjük a hajolgatást vagy a nehezbben elérhető helyek miatti csúszás-mászást. 

Aki egyszer kipróbálja, garantáltan megszereti, társra talál benne.

A robotporszívók jellemzői, előnyei

A Xiaomi robotporszívók kínálatában nézelődve számtalan típussal találkozunk, melyek tudása és hatékonyság eltérő, jellemzőinek közelebbi megismerése szükséges vásárlás előtt, hogy valóban elégedettek legyünk. 

Nézzünk meg néhányat, melyek elengedhetetlenek a számunkra tökéletes robotporszívó kiválasztásakor.

Fontos szempont a tisztítási terület nagysága. A legtöbb robotporszívó 120-300 m2 felsöprésére képes. A felsöprés mellett a feltörlés paramétereit is vizsgáljuk meg, ezek alapvetően - a tartály nagyságától függően - 100-200 m2-es nagyságrendben mozognak. 

Mivel egy okoseszközről beszélünk, az üzemidő kevésbé fontos. A robotporszívó ugyanis a dokkolójában pihenve töltődik, és ha munka közben túl alacsonynak érzi a töltöttségi szintet, saját maga visszamegy a helyére. Az egyik legnagyobb előnye így az önállóság.

A Xiaomi robotporszívók további előnye, hogy a 2 cm magasságú küszöb sem jelent számukra akadályt, ahogy a hasonló hosszúságú szőnyegrojt sem, rendkívül hatékonyak így a takarításban.

A hatékony és könnyű takarítás korszaka

A hatékonyságot minden Xiaomi robotporszívó esetében a magas, 2000 PA vagy afölötti értékű szívóerő adja. Egyes típusok olyan intelligenciával, funkcióval ellátottak, amely felismeri a padló minőségét, és ha szőnyegre érkezik, magasabb fokozatú szívóerőre kapcsol. 

A robotporszívók intelligenciáját tekintve, magas szintű navigációs rendszer segíti a tájékozódásukat, sőt, van, amely kamerájával villámgyorsan fel tudja térképezni környezetét. Egyes modellek lézerrel is dolgoznak a pontosabb végeredményért, és fontos, hogy a technika folyamatos fejlődésben van. Ez a tulajdonság a legérdekesebb, hiszen ez a hatékony és könnyű takarítás záloga.

A könnyű takarítás a robotporszívó tudása, intelligenciája mellett az okostelefonra telepíthető applikációnak is köszönhető, amelyről irányíthatjuk, ellenőrizhetjük a munkáját.

A robotporszívók széles választéka miatt nem árt tisztában lenni a felsorolt legfőbb jellemzőkkel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek