Starity

Tom Ellis: "17 voltam és kanos: ezért lettem színész" - interjú!

2021. június 18. 11:11   |   Szerző: Glamster

"17 éves voltam és kanos: ezért kezdtem el színészkedni" -árulta el a Lucifer sztárja.

hirdetés

Tom Ellis megjelenése gyakran zavarba ejti a környezetét. Hasonló élményről számolt be az A Book Of... riportere is. Véleménye szerint Ellis magas, elragadó, és tökéletes illik a Netflix drámájába, a Luciferbe.

Az interjú során jó pár dolog kiderült Tomról. Beszélt arról, milyen volt a COVID-19 korlátozások alatt forgatni, mit tanult a pandémiából és miért lett színész.

Covid-19

Amikor a korlátozások kerültek szóba, Tom nehezen találta a szavakat.

Hogyan is fogalmazzak? Nagyon, nagyon nehéz volt. (...) Természetesen értettem az egészségügyi szabályozásokat, hiszen a stáb egészsége a legfontosabb. Ám nehéz volt a kreatív munkálat, miközben távolságot kellett tartanunk egymástól. (...) A színészek néha levehették a maszkot, ám a stáb minden percben, minden nap abban volt. Nagyon sajnáltam őket. Fárasztó volt.

Tom elárulta, hogy neki a pandémia a környezettudatosságot erősítette meg. Rájött arra, hogy a papírt könnyen lehet digitális eszközökkel helyettesíteni. Például, a szöveget már nem kell kinyomtatni, hanem tabletről is lehet tanulni. Szeretné, ha több millió fát megmentenének azzal, hogy kevesebb papírt használ az ipar és az emberiség.

Színészkedés

17 évesen kezdtem színészkedni, véletlenül. Sosem érdekelt a dráma klub vagy bármi ahhoz hasonló. A sportban akartam megállni a helyemet - ez még mindig így van. Mindig is fizikoterapeuta akartam lenni . Érettségi előtt választanom kellett egy plusz tantárgyat, ami végül a történelem lett. Pár héten belül rájöttem, hogy kicsit sem érdekel, ám a tanárom kötelezett arra, hogy mást válasszak.

Az angol tanárom, a helyzetemet tekintve, felajánlotta, hogy csatlakozzak a színháztudomány csoportjába. Őszintén bevallotta, hogy 12 lány van benne és csak egy fiú, így nagy szüksége lenne még egy srácra. Nem kellett többet mondania. 17 éves voltam és kanos: 12 lány és egy fiú? Persze, hogy csatlakozom. Lehet, hogy a rossz célok motiváltak az elején, de pár órán belül rájöttem, mennyire bejön nekem ez a világ. Szinte beszélt hozzám. A csoportom és a tanárom is mondta, hogy jó vagyok benne. Szerepet kaptam egy iskolai darabban, amit megnézett anyum egyik barátnője, aki színésznő volt. Ő hívott fel, és biztatott arra, hogy tanuljak drámát, mert színész lehetne belőlem. Annyira pozitívan érintett a bátorítása (...), hogy végül ezt a szakot választottam az egyetemen. A tanáromnak is köszönettel tartozom ezért. Mindketten segítettek ebben. A Royal Scottish Academy vett fel, és onnantól kezdve, ezt tanultam, és egyetem után munkába álltam.

 

A rajongók

A kedvenc történetem velük, hogy megmentették a sorozatot. Miután a FOX három évad után elkaszálta, a rajongók összefogtak. Akkor jöttem rá, mennyire szeretnek minket és a sorozatunkat. Ők segítettek át azon a sötét időszakon, amit átéltem a show elkaszálása miatt. Még ha nem is mentette volna meg senki a sorozatot, a rajongók szeretete erőt adott volna nekem. Nagyon szeretem a Lucifert a karakter és a stáb miatt.

Amerikában az adók csak a számokra fókuszálnak, nekik mindent elmond a nézettség. Ez alapján döntik el, mibe érdemes pénzt fektetni. (...) Azt nem vették számításba, hogy világszerte mennyien nézik a műsort. Sejtettem, hogy a nézők nem fognak a kaszálás hírének örülni. A reakció beigazolt mindent. Azóta mindig kommunikálunk a rajongókkal, hiszen ők a legnagyobb befektetőink. 

A Book of...
A book of...
A book of...
A book of...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek