Starity

Apró figyelmesség a tartós párkapcsolatért

2021. június 21. 13:01   |   Szerző: Starity

Néha rövidnek, néha hosszúnak tűnik az az út, ami a nagy Ő megtalálásához vezet. Néha talán nem is a nagy Őt kell keresni, hiszen ott van az orrunk előtt, csak mi egészen más képet dédelgetünk magunkban vele kapcsolatban. Szerencsés esetben egy aprócska dolog, egy véletlenszerű helyzet segíthet, hogy észrevegyük, és a szálak egyszer csak mesébe illően összeérhetnek.

hirdetés

Ha túl vagyunk a mesés részen, jöhetnek a kezdetben még mámoros, aztán egyre inkább letisztult, valós hétköznapok. Ami nem jelenti azt, hogy megszűnik a rajongás a másikért, de az idő múlásával elkezdenek más formát ölteni a dolgok. Bizonyos dolgok már nem lesznek a mindennapok részei, mivel a hódítás véget ért. A történet azonban akkor lesz végtelen történet, ha a kezdeti lángot igyekszünk mindig éberen tartani. Ez gyakorlatilag bármilyen apróságot jelenthet a hétköznapokban, amivel a másiknak örömet okozunk. Legyen az egy meglepetés színházjegy, egy utazás, egy csokor virág, közös séta esténként vagy valami aprócska ajándéktárgy.

Térjünk vissza a gyökerekhez, és töltsünk időt kettesben

Szakemberek szerint sok kapcsolat nem is annyira az ellentétes nézetek és az abból fakadó viták miatt megy tönkre, hanem még mérgezőbbnek tartják a közönyt a másik felé. Az a kapcsolat, ahol nincs idő a másikra, hosszú távon kiüresedik és nem lesz semmi, aminek megtartó ereje lenne.

Tegyük félre a vádaskodást, ha azon kapjuk magunkat, hogy elégedetlenkedünk, és úgy látjuk, hogy már semmi sem a régi. Sokszor egyszerű kommunikációs problémáról van szó. “Ezt eddig egy szóval sem mondtad! Miért nem mondtad, hogy mit szeretnél?“ Tegyük mi meg az első lépést, ha valamit szeretnénk. Szervezzünk mondjuk egy olyan programot, amiről tudjuk, hogy a másik is élvezi és hívjuk el rá, mint kezdetben a randikra.

Teljesen természetes, hogy elmegyünk a boltba vásárolni, hogy legyen készlet a hűtőszekrényben és a kamrában, és az is magától értetődő, hogy megtankoljuk az autót, ha kifogyott az üzemanyag. A párkapcsolatokban sincs ez másként. Időről időre “fel kell tankolnunk”, meg kell mutatnunk a másik számára, hogy a vele töltött idő fontos, hogy képesek vagyunk egymásból évek múltával is töltekezni. Egyszóval szánjunk időt a másikra, töltsünk időt kettesben.

Az összetartozás kimutatása

A legszeretettelibb kapcsolatokban is előfordulhatnak kisebb-nagyobb viták. Ha az érzések alapvetően a helyükön vannak, és csak időleges probléma merül fel, önmagában ez nem jelent gondot. Ha szeretnénk a feszültséget enyhíteni, és mondjuk valami apró ajándékra gondolunk, benézhetünk a Pamutlabor Pólónyomda webáruházba, ahol számos vicces és egyben kedves, egyedi ajándékot találunk. 

A humor az egyik legjobb módja a feszültségoldásnak. Csökkenti a szociális távolságot, segít átlendülni a problémákon. Kínálatukban többek között remek páros pólókat találunk, amivel egyértelműen kifejezhetjük az összetartozásunkat, de remek választás lehet olyan ünnepi alkalmakra is, amikor évfordulót ünneplünk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek