Starity

Így keress izgalmas diákmunkát Budapesten!

2021. július 09. 14:02   |   

A nyári diákmeló szezon hivatalosan megnyílt. Számtalan szuper diákmunka vár rád, de ha valami izgalmasat szeretnél a nyáron, akkor keress statiszta diákmunkát Budapesten. Megmutatjuk, hogyan fogj hozzá.

hirdetés
Így keress izgalmas diákmunkát Budapesten!

Megindult a nyár, teliszórják a várost szuper diákmunkákkal Budapesten is. A legtöbbet ugyan a klasszikus nyári diákmelóból találsz, lehetsz árufeltöltő vagy recepciós, de ha kicsit kutakodsz, találhatsz olyan diákmunkát Budapesten, ahol a celebekhez is közel kerülhetsz. Ezek a statiszta melók, amik egy része diákoknak is elérhető.

A statiszta állások zöme leginkább reklámfilmek forgatásához keres szereplőket, de a nyár a filmforgatások szezonja is, így egy kis szerencsével megcsíphetsz egy sokkal izgalmasabb statiszta diákmunkát is Budapesten. Íme a három legkönnyebb módja, hogy bekerülj egy forgatásra.

Nem erre számítottál, pedig rengeteg statiszta állást hirdetnek meg állásportálokon is. Ezek főleg a tömegjelenetekhez toboroznak, de ha bele akarsz kóstolni a forgatásba, akkor kezdésnek tökéletesen megfelel. Ráadásul diákmunkában Budapesten viszonylag könnyedén találhatsz ilyeneket.

Keresd meg a produkciós irodákat!

Ha már komolyabban állsz a feladathoz, akkor csinálj egy listát a produkciós irodákról és közvetlenül keresd meg őket. Nem muszáj rögtön szerepet kapnod, elég, ha csak berakod a lábad az ajtón valami egyszerűbb diákmunkával Budapesten az irodájukban. Utána könnyebben értesülhetsz róla, ha bármi lehetőség felmerül.

Segítenek a casting irodák

Ha már tényleg erre szeretnéd feltenni a nyaradat, akkor irány a casting irodák! Ezek az irodák arra jöttek létre, hogy fotózáshoz, filmforgatásokhoz megkeressék a jövő sztárjait. Ha megfelelsz a követelményeknek, akkor kiképeznek, hogyan mozogj a színpadon és segítenek összerakni egy portfóliót, amivel már könnyebben tudsz jelentkezni egy-egy komolyabb statiszta állásra is.

Fontos tudni

Ha még nem vagy nagykorú, akkor mindenképpen szülői engedéllyel vehetsz csak részt ilyen munkákon. Ebben az iparban sok a kókler és az átverés, ezért minden esetben alaposan járj utána a szüleiddel, hogy ki hív be és milyen munkára. A forgatásokra is menjen veled nagykorú.

Ha már elmúltál 18, akkor is fokozott óvatossággal tájékozódj a felkínált lehetőségekről és semmiképp ne vállalj el mást, mint amire leszerződtél.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek