Starity

Ma születik ítélet Berki Krisztián ügyében: "Én csak lassítottam!"

2021. július 13. 10:10   |   Szerző: Glamster

Berki Krisztián ártatlannak vallja magát: ma születik ítélet a bíróságon.

hirdetés

A Blikk írt arról először, hogy ma születik ítélet Berki Krisztián büntetőfékezős ügyében a bíróságon. A perbeszédeket 8 óra 30 perckor kezdték el, amire Berki kisebb késéssel érkezett meg: szó szerint berohant a terembe.

Az ügyész a következőket mondta el, és hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy Berki leülje a büntetését:

Nagyon nagy szerencse, hogy az esetről készült kamerafelvétel, mert így pontosan látható, hogy mi is történt valójában. Minden jel arra mutat, hogy a vádlott indokolatlan vészféket alkalmazott, amelyet forgalmi okok nem indokoltak.A vádlott és a felesége is azt vallotta, hogy a lakóparkhoz mentek, ahol korábban többször jártak, ismerik a környéket, a vádlott tudatában van annak, hogy milyen környezetben vezet, nem az történt, hogy hirtelen észlelte, hogy megérkezett. Arra sem lehet hivatkozni, hogy nem látta a buszt a visszapillantó tükörből, így meg akkor sem lehet megállni egy autóbusz előtt, ha valaki pánikba esik. A vallomásokból és egyéb bizonyítékokból egyértelmű, hogy semmi nem indokolta a vádlottnak, hogy megálljon, holott fel kellett volna mérnie, hogy tettével veszélyhelyzetet okoz.A buszvezető a legjobb szándéka szerint próbálta elhárítani a balesetet, amelynek végül ütközés lett a vége. Indokolatlanul, szándékosan hozta létre a vádlott a veszélyhelyzetet.A kamerafelvételen látszott hogy az ütközést követően azonnal kiugrott a kocsiból és ment a buszhoz. Ebből is látszik, hogy nyilván nem érte váratlanul az ütközés és számon akarta kérni a sofőrt, felfokozott idegállapotban volt a vádlott. A vádlottat bűnösnek kell kimondani. a büntetés kiszabása során súlyosbító a sebességtúllépés, a záróvonal átlépése, valamint az ilyen esetek elszaporodása is, sajnos egyre több a büntetőfékezés. a vádlott közlekedési előélete is indokolja a bűnösség megállapítását.

A busz üzemeltetőjének ügyvédje is felszólalt:

Továbbra is fenntartjuk a polgárjogi igényt, a buszban keletkezett kár miatt, a sofőr tökéletesen végezte a munkáját, és neki köszönhetően nem sérült meg egy utas sem.

Berki kirendelt ügyvédje szerint az egész ügy szóra sem érdemes, csak egy pitiáner közlekedési konfliktusról van szó.

Az utolsó szó jogán Berki Krisztián ezt mondta:

Ártatlannak vallom magam, sajnálom, hogy bekövetkezett a baleset, felelősnek nem érzem magam. Kérem a bíróságot, hogy mentsenek fel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek