Starity

Minden, amit a WC-tetőkről tudni érdemes

2021. július 13. 22:10   |   

Ha nem éppen WC-tető vásárláson törjük a fejünket, és meghalljuk ezt a szóösszetételt, akkor mindenkinek az jut az eszébe, hogy a nők mindig lehajtják, a férfiak meg mindig felhajtják. Ennél azért többre méltó ez a nélkülözhetetlen fürdőszobai tárgy, amelyet talán a legtöbbször használunk egy nap.

hirdetés

Nehogy elfolyjon a pénz…

Azontúl, hogy esztétikailag és egészségmegőrzés szempontjából is fontos, hogy csukva legyen, sok babona övezi a WC-tető zárását és magának a WC-nek az elhelyezését. Ez a manapság már babonaként emlegetett mondás egykoron a régi kínaiaktól ered, ahol a férfi tartotta el a családot.

A WC-k akkoriban kizárólag az udvaron álltak, és már akkor is nehézkes volt a tisztán tartásuk. Így ha a családfő megbetegedett, nem tudott pénzt keresni, összekapcsolták a két dolgot. A férj szerintük azért lett beteg, mert baktériumokkal volt teli a WC. Tehát csukd le a tetőt, nehogy elfolyjon a pénz!

WC-ülőke kiválasztása

Ugyanúgy, ahogy a WC-csészéknél, az ülőkéknél is fontos szempont a méret. Igaz, hogy napjainkban már szabványméret készül mindkettőből, de nem árt az óvatosság. Nehogy úgy járjon az ember, hogy megvette az ülőkét és nem illeszkedik az otthoni toiletre.

A WC-ülőke kiválasztásánál természetesen legfontosabb a funkcionalitás, de az esztétikai sem elhanyagolható szempont. Otthoni WC esetében pedig a kényelem is felsorakozik a lényegi tényezők közé, amikor WC-tető vásárlásra készülünk.

A stílus itt is magával ragad

Ha a WC egy helyen van a fürdőszobával, akkor az ülőkének stílusban, színben illeszkednie kell a fürdőszoba többi eleméhez, a bútorokhoz, csempékhez. A klasszikus fehér ülőke mindenhová passzol, ezzel nem nyúlunk mellé, mégis ha stílusosabbra vágysz, akkor válassz fa ülőkét vagy valamilyen különleges mintázatút. Divatos minták napjainkban a kavicsos, tengerparti, horgonyos, bambuszos, stb. típusok, de akadnak nagyon extrém darabok is.

Anyagát tekintve sok fehér ülőke készül műanyagból, ezek viszonylag hamar tönkremennek. Mivel WC-tetőt nem minden nap vesz az ember, érdemes egy kicsit drágább verzióba beruházni. Az MDF lapos verziók nagyon elterjedtek, ezzel biztosan nem nyúlsz mellé. A duroplast tetők a legellenállóbbak és masszívak.

Lassan a testtel

A hagyományos WC-ülőkék gyakran tesznek kárt a csészékben és jó zajosak. Szerencsére ma már léteznek ún. soft close, azaz lassan lecsukódó tetők, amelyek lecsapódásgátlóval rendelkeznek. Kisgyerekesnek különösen ajánlott.

A luxuskivitelezés

Léteznek már bidé funkcióval és számos érzékelővel ellátott ülőkék, melyekkel szabályozhatod az ülőke, a víz hőmérsékletét. A háziasszonyok örömére is készülnek a Fürdőszoba-Szaniter Shopnál kapható öntisztító WC-ülőkék, melyek egy körbeforgás révén és érintés nélkül tisztítják meg és fertőtlenítik az ülőkét.

A Fürdőszoba-Szaniter Shop webáruház kínálatában megtalálhatóak mind a hagyományos, mind a lassan záródó, lecsapódásgátlós és a slim soft close luxus tetők is. Térj be hozzájuk, és válogass kedvedre a hatalmas kínálatból.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek