Starity

Minden egy helyről baba és kisgyermek számára egyaránt!

2021. augusztus 05. 15:03   |   

Onnantól kezdve, hogy egy gyermek megfogan, egy elképesztően izgalmas fejezet kezdődik az ember életében a babaszoba berendezéséről az első holmik megvételén át a bölcsőde, majd az óvoda kapujáig. Élmény lesz az első mosoly, az első lépések és az első tábor is. Egy fordulatokkal teli és sokszor meglepetéseket tartogató élet lesz ez, amelyben csupán egyetlen dolog biztos: a gyerekeknek kortól függetlenül mindenből a legjobb jár. Ha pedig ehhez mindent egy helyről tudok beszerezni, az maga a főnyeremény.

hirdetés
Minden egy helyről baba és kisgyermek számára egyaránt!

Amire a babáknak szüksége lehet.

Babaruhákból már a kicsi születése előtt is mindenképpen érdemes beszereznetek néhány darabot, bár első körben egy-egy méretből 5-6 szett bőven elég, ugyanis egy ilyen pici gyermek is nő, mint a gomba, így igen gyorsan kell majd cserélnetek a ruhatárat. A bodyk, a rugdalózók, később pedig a tipegők, a nadrágok és a pólók között is ajánlott szétnéznetek. Évszaktól függően pedig jöhetnek a sapkák, kesztyűk, sálak és kendők is.

A kisbabás szülők hamar megtapasztalják majd azt is, hogy egy textilpelenkának minden sokrétű szerepe van egy újszülött életében. Tökéletes választás a kiságyba, a babakocsiba, a pelenkázóra, de akár nyálkendő gyanánt vagy büfiztetéshez is jó választás.

Ráadásul egy megfelelő kialakítású cumi is sokáig hű társa lehet a gyermekednek, hiszen segít őt megnyugtatni, valamint segítségével könnyebben álomba is merül. Emellett ha nem szeretnéd mindig keresgélni, amikor a szorgos kis kezecskék kidobálják a cumit a babakocsiból vagy a kiságyból, érdemes egy csipeszt is beszerezned hozzá.

Nem utolsó szempont a gyermekszoba dekorációja sem, hiszen ez lesz az apró jövevény első birodalma, ahova először haza érkezik majd veletek a kórházból. Természetesen a csöppség még nem feltétlenül tudja ezt értékelni, azonban ha színes, vidám mintákat választasz a falra, az biztosan mindig jókedvre deríti majd őt is és téged is.

Amire a kisgyermekeknek szüksége lehet

Nos, ha ebből a témából könyvet kellene írni, bizony bőven lenne hozzá anyag, hiszen nemtől, kortól és évszaktól függően számos olyan dolog van, amelyet érdemes beszerezni a kisgyermekek számára. Hiszen a megfelelő ruhadarabokon túl hosszú távon fogyóeszköznek számít az ágyneműhuzat, a lepedő, a fogkefe, a pizsama, de még a hátizsák is, amely jó eséllyel igen sok helyre elkéri a legkisebbeket. Nem beszélve a lábbelikről, amelyekből minden évszakban szükség van legalább egy új párra, legyen az papucs, félcipő, szandál vagy éppen csizma. De ha már itt tartunk, akkor nem maradhatnak ki a sorból a különböző játékok sem, sőt, ha a gyerkőc előszeretettel segédkezik a konyhában, akkor bizony saját kötényre is mindenképpen szüksége lesz.

Mesehősök alapján is kereshetsz

Ha van valami, amely minden gyermek életében komoly szerepet játszik, akkor azok bizony a mesék. Így nem kérdés, hogy szeretné magát minél jobban körbevenni a hétköznapok során is a kedvenc rajzfilmfiguráival. Vagyis ha szeretnéd meglepni néhány ilyen minőségi holmival, érdemes olyan helyet keresned mint a Lyamar webáruház, ahol már a különböző figurák kapcsán is van lehetőség a szűrésre.

Érdemes mindent egy helyről beszerezni

Akár egy, akár több gyermek van a családban, körülbelül negyedévente eljön a pillanat, amikor érdemes megejteni egy nagybevásárlást a lábbeliket és a ruhákat illetően. Ilyenkor pedig nincs annál kényelmesebb, mint amikor egy helyről lehet beszerezni a legtöbb holmit és nincs szükség arra, hogy boltról boltra járkáljunk. A hatékonyság érdekében érdemes előre listát írni arról, hogy kinek mire van szüksége, így biztosan nem marad ki semmi a sorból. Ráadásul így még egy-két apró kis jutalom játék is bekerülhet a kosárba, legyen az fizikai vagy virtuális. Így a szülők és a gyerekek egyformán jól járnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek