Starity

Így válhatsz tudatos vízfogyasztóvá!

2021. augusztus 13. 17:05   |   

A vízfogyasztás fontosságáról már rengeteg cikk született. Azt azonban sokan nem tudják, milyen a helyes vízfogyasztás, mire kell figyelni, ha tudatossá szeretnénk tenni ezt a műveletet. Furcsa a kérdés, de most erre keressük a választ: hogyan lehet jól inni a vizet?

hirdetés
Így válhatsz tudatos vízfogyasztóvá!

A víz a legegészségesebb ital

Ma már mindenki tisztában van azzal, mennyire fontos az ember számára, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyon naponta. A szakértők szerint napi 2-3 liter az ideális, de ez függ attól, milyen munkát végzünk, hány évesek és hány kilók vagyunk, milyen évszak van, és még az egészségi állapotunk is befolyásolja a mennyiséget. 

Szerencsére ma már az is köztudott, hogy a víz a legjobb szomjoltó. Az egészséges életmód híveinek eszébe sem jutna cukros itókákkal, szénsavas üdítőkkel helyettesíteni a vizet. A víz maga az élet, nélküle nem tudunk létezni. Ha nem fogyasztunk belőle eleget, a szervezetünk azonnal jelez: kiszáradt torok, cserepes ajkak, fejfájás - hogy csak a leggyakoribb tüneteket említsük. Ilyenkor azonnal inni kezdünk. De: a vízivást tudatosan is lehet végezni, és meg sem kell várni, hogy a tünetek jelentkezzenek.

A vízfogyasztás előnyei

A vízivás hasznosságáról a fogyókúrázók tudnának a legtöbbet mesélni. A víz bevitele a szervezetünkbe rendkívül egészséges, mivel késlelteti az öregedést, megőrizhetjük vele bőrünk szépségét. Segít a tápanyagok, vitaminok felszívódásában, így energikussá, lendületessé tesz. Jó hatással van az emésztésünkre: a székrekedést is elkerülhetjük a megfelelő mennyiségű vízivással.

Persze sokan gondolják úgy, hogy lehetetlen naponta 2 liter vizet elfogyasztani, mert nincs semmi íze. Nekik azt javasoljuk, ízesítsék a vizet különböző gyümölcsökkel, fűszerekkel. Állítólag chia maggal nagyon finom.

A Biocity kínálatában az Éden Prémium termékek között találsz ilyet jó áron, és további reform élelmiszereket is választhatsz, amelyekkel még tudatosabban tudsz tenni az egészséged megőrzéséért.

Jó tanácsok a tudatos vízfogyasztáshoz

Íme, a tippjeink a helyes vízfogyasztáshoz! Te melyiket nem tartottad be eddig?

Naponta többször, de keveset kell inni – legyen arányosan elosztva a mennyiség, hiszen a szervezet nem tudja hasznosítani a hirtelen nagy mennyiségű vizet, így az vizelet formájában távozni fog.

Inkább meleget, mint hideget – a langyos, meleg víz kellemesebb a gyomornak, így ha tehetjük, ne igyunk jéghideg italt még nyáron se!

Közvetlenül étkezés előtt és után, valamint közben ne fogyasszunk vizet – megint csak az emésztőrendszer kímélése érdekében tanácsoljuk ezt. Evés előtt legalább fél órával igyunk, ha tudatos vízfogyasztók akarunk lenni.

Lassan kortyolgassunk – miközben iszunk, koncentráljunk magára a tevékenységre, figyeljünk a légzésünkre közben, ez megnyugtat.

Telefonos időzítővel emlékeztessük magunkat – minden órában igyunk néhány korty vizet, így őrizhetjük meg fittségünket sokáig!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek