Starity

Kormánymű javítása: már Érden is elérhető a szolgáltatás

2021. augusztus 13. 17:05   |   

Érd az egyik legjelentősebb, fővároshoz közeli nagyváros. Jelentős népességgel rendelkezik, 2018-as adatok alapján több mint 66 ezren laknak a településen, melynek területe sem nevezhető éppen csekélynek a maga 63 négyzetkilométerével.

hirdetés
Kormánymű javítása: már Érden is elérhető a szolgáltatás

Sokan azonban Érdet “alvóvárosnak” szokták becézni. Az elnevezés abból fakad, hogy a megyei jogú város lakói közül sokan leginkább csak aludni járnak haza, hétköznapjaikat Budapesten töltik, ott dolgoznak, ott vásárolnak és ott veszik igénybe a különféle szolgáltatásokat is. Az elmúlt évek során azonban jelentős fejlesztések történtek Érden, hiszen megújult a buszpályaudvar és a környező parkok, és ezzel párhuzamosan egyre több szolgáltatás érhető el a helyiek számára.

Kormánymű-felújítás érdiek számára

A budapesti agglomerációban élők jól tudják, hogy ha valamit javíttatni, szerelni kell, akkor azzal sokszor nem érdemes megállni Budapestig, ott úgyis bőséges a kínálat ügyes kezű szerelőkből, mesteremberekből. Nos, ahogyan arról a bevezetőben már volt szó, egyre több dologért nem kell egyből Pestre rohangálni. Ilyen a kormánymű-felújítás is.

A Szervokormány javítás csapata vállalja, hogy ingyenesen házhoz megy a felújítandó kormányműért immáron Érdre is, sőt, vissza is szállítja a felújított alkatrészt. Ez remek hír az érdiek számára, hiszen hosszú ideig nem volt elérhető ez a szolgáltatás sem a helyieknek, melynek oka, hogy a Magyar közlekedési felügyelet szigorú szabályai ezt jelentősen megnehezítették. A tevékenységet országszerte csupán néhány cég végezheti jogszerűen.

A jó hír, hogy az újonnan elérhető szolgáltatás esetén a szállítás teljesen ingyenes, sem az odaútért, sem a visszaútért nem kell az ügyfeleknek fizetnie.

Melyek a leggyakoribb kormányműhibák?

Ha a kormányzást nehéznek érzed, netán darabos, vagy holtjátékot tapasztalsz, azok egyértelmű figyelmeztető jelek, hogy nézesd meg szakemberrel a kormányművet. Mondani sem kell, milyen fontos egy autó esetén, hogy ez az alkatrész jól működjön, meghibásodása komoly balesetveszéllyel fenyeget.

Előfordulhat az is, hogy egy jellegzetes kopogó hang hallatszik a kormánymű irányából. Ilyenkor mielőbb cselekedj, mielőtt még baj lesz!

Hogyan zajlik a kormánymű felújítása?

A szervizben a kormányművet próbapadon vizsgálják, így tudják a szerelők diagnosztizálni a hiba okát, már ha van persze. Ha kiderül, hogy valóban hibás a kormánymű, akkor feljegyzik azt, hogy mi okozza, például folyik, akad, vagy más okozza az elégtelen működést.

A szerelés része az alapos tisztítás és a repedésvizsgálat is. Amennyiben elengedhetetlenné válik egy alkatrész cseréje, akkor azt cserélik, például ha repedt, majd újból próbapadi vizsgálat következik. A művelet hasonlóan zajlik 3,5 tonna feletti gépjárművek, például buszok esetén is.

Ha a javítás a súlyos kopás miatt nem jöhet szóba, akkor cseredarabbal lehet orvosolni a problémát, amelyet általában raktárról tudnak biztosítani.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek