Starity

Könyvajánló: izgalmas pszichothriller egy feleségről, aki néma maradt a gyilkosság után

2021. augusztus 16. 20:08   |   Szerző: Glamster

Okos és fordulatos pszichothrillerrel jelentkezett Alex Michaelides író, Néma ​tanú címmel.

hirdetés
Könyvajánló: izgalmas pszichothriller egy feleségről, aki néma maradt a gyilkosság után
Fotó: A szofisztikált macska

Ha egy olyan könyvre vágysz, amely végén megkérdezed magadtól, hogy most mi van, akkor Alex Michaelides – Néma tanúját neked találták ki. Google értékelésen szolid 93%-on áll, a Molyn 84%-kal, míg a GoodReads-en 4.1-gyel jutalmazták az olvasók. Én szolid három nap alatt fejeztem be munka és egyéb elfoglaltságok mellett, így könnyen mondhatom, hogy egy olvasható, ám valóban fordulatos pszichothrillerről van szó.

Cselekménye szerint Alicia Berenson élete látszólag tökéletes: híres festőnő, aki feleségül ment egy jó nevű divatfotóshoz. Nagyszerű házban él, amelynek hatalmas ablakai egy parkra néznek London egyik legfelkapottabb negyedében. Egyik este férje, Gabriel későn tér haza a fotózásról, Alicia ötször arcon lövi, aztán mindörökre elnémul.

Vonakodása bármiféle magyarázattal szemben olyan titokká növeszti tettét, amely megragadja a nagyközönség figyelmét, és hírhedtté teszi személyét. Képeinek ára az egekbe szárnyal. Őt, a néma beteget a nyilvánosság és a bulvárlapok elől a The Grove-ba, egy észak-londoni törvényszéki orvostani intézetbe zárják.

Theo Faber, a bűnügyi pszichoterapeuta jó ideje vár a lehetőségre, hogy vele dolgozhasson. Elszántsága, hogy szóra bírja páciensét, és felfedje a titkot, miért lőtte le a férjét, saját indítékainak labirintusába vezeti… Olyan igazságot kutat, amely azzal fenyeget, hogy őt magát is felemészti.

Spoiler nélkül a szigorúbb kritikusoktól négy csillagot kap, ám mivel engem lekötött és kikapcsolt, tőlem megy az öt is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek