Starity

Hírességek, akik arra ösztönöznek, hogy mentsük meg bolygónkat

2021. augusztus 18. 11:11   |   

Napjaink hírei hallatán mindannyian elborzadunk. Válságban van bolygónk akkor is, ha nem szeretnénk ezzel szembenézni, illetve cselekedni. Azonban cselekvésre ösztönözhetnek minket a szociális média platformokon megjelenő – és általunk követett – celebek, sztárok, influenszerek. Nézzük, kik is ők és mit tesznek a fenntarthatóság érdekében!

hirdetés

Elsősorban lényeges tisztázni, hogy tudatosak többféleképpen is lehetünk. Választhatunk az élet csak egy területét lefedő tudatosságot, például az étrendünk átalakítását. Áttérhetünk a vegán/vega életmódra amellett, hogy munkába autóval vagy tömegközlekedési eszközzel járunk, mert számunkra így kényelmes, így kivitelezhető. Ne arra törekedjünk, hogy tökéletesen környezetkímélőek legyünk minden téren, hanem arra, hogy legyen legalább egy olyan dolog, amin szándékosan változtatunk a jobb jövő érdekében.

qimono / Pixabay

Tudatosság, alapítványok

A szinte mindenki által ismert színész, Leonardo DiCaprio számtalan közösségi média felülettel rendelkezik. Feltöltött írásaival nem kérkedni akar. Az emberek szemét kívánja felnyitni a környezeti problémákra. A színész horribilis méretű követőtáborral rendelkezik. Nincs olyan ember, aki ne hallott volna a Titanicról. Amikor DiCaprio hírnevet szerzett az említett filmmel, létrehozott egy alapítványt, mellyel számos környezetvédelmi mozgalomnak támogatást nyújtottak.

Kozmetikai termékek

Néhány sztár a tudatos bőrápolásra esküszik és igyekszik úgy vásárolni, hogy minél környezettudatosabb termékeket használnak a napi rutin részeiként. Angelina Jolie például állatvédő, ezért nem vásárol olyan terméket, amelyet állatokon teszteltek. Sarah Jessica Parker és Sandra Bullock a natúrkozmetikumok nagy kedvelői, évek óta kizárólag természetes alapanyagokból készült dolgokkal ápolják külsejüket.

Vásárlás

A vásárlás témaköre sok mindent lefed, például a mindennapi bevásárlást, vagy éppen egy csajos shoppingot. Előbbi esetén érdemes kerülnünk a papír alapú újságok, magazinok lapozását, ugyanis manapság már szinte az összes szupermarket láncnak van online magazinja. Egy online összeállított magazin pedig sokkal kisebb ökológiai lábnyomot hagy, mint egy kinyomtatott lap. A Kimbino éppen ezt a meglátást szeretné terjeszteni, ezért például a Penny akciós újság is elérhető digitális formában a weboldalon. Miért éppen a Penny Marketet említjük? Mert együttműködik a jól ismert netpincér céggel, már online lehet rendelni tőlük vidéki nagyvárosokban is. Gondoljunk csak bele, magunkat mennyi nyűgtől és környezetünket az egyenkénti károsanyag kibocsátásról óvjuk meg, ha házhoz szállíttatjuk az élelmiszert!

Étrend – vegán, vegetáriánus

A Rico x Miss Mood formáció női tagja, Dóri erőteljesen áll ki a vegán életmód mellett, annak ellenére is, hogy a másik tag, Erik rendszeresen fogyaszt állati eredetű termékeket. Puskás Peti, X-Faktoros mentor szintén kizárta életéből a húst és egyéb állathoz kapcsolható ételeket, Instagram oldalán rendszeresen posztol a témával kapcsolatban és biztatja követőit, hogy merjenek változásokat vinni saját életükbe.

JillWellington / Pixabay

Művészet, zene

Ha már előadóművészeknél járunk, rengeteg dal is született ilyen témában, hazai viszonylatban például egy kiemelkedő zene lett a Follow The Flow formáció „Csak nélküled élem túl” című darabja. A videóklip elején látható szöveg alapján a szerzők szerint ezt a dalt a Föld írta nekünk, miszerint tönkretettük, kihasználtuk majd csúnyán eldobtuk a bolygó adta lehetőségeket.

Lil Dicky Earth című dala is arról szól, hogy a globális felmelegedés egy valós dolog, melynek pusztításait már most is érzékeljük. Cselekvésre ösztönöz, muszáj összefognunk és kollektíven cselekedni, mielőtt túl késő lenne.

Számtalan más sztár áll ki e nemes ügy mellett, amely az életben maradásról szól és a következő generációk sorsa múlik rajta. Ahogy a celebek, a hétköznapi polgárok is rengeteget tudnak tenni egyenként. Az összefogás és a kitartás két olyan tulajdonság, amely nélkül nehezen tudjuk visszafordítani a jelenlegi állapotot.

Fontosnak tartjuk azt, hogy az informálódásra és szórakozásra egyaránt használt felületeinken olyan személyeket is kövessünk, akik példát tudnak mutatni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek