Starity

Családi társasjátékokkal az örök családi emlékekért

2021. augusztus 22. 09:09   |   

Nincs még olyan messze az idő, amikor a pandémiának köszönhetően kisebb és nagyobb családok a négy fal közé szorulva keresték a közös kikapcsolódási lehetőségeket. Sajnos a virtuális térben egyre több időt töltünk és sok esetben lehet, hogy eszünkbe sem jut, de a falak közé bezárt napokat kifejezetten segít átvészelni, ha elővesszük a család kedvenc társasjátékait.

hirdetés

Mit adhatunk egymásnak, ha gyakran játszunk egy-egy családi társasjátékkal?

A világ egyre gyorsabb, és mi, emberek egyre inkább elmegyünk egymás mellett. Pedig azzal, ha a gyermekünk számára megteremtjük a közösen eltöltött minőségi időt, nagyon sokat - talán a legtöbbet - adhatjuk. Ebben segítenek azok a társasok, amelyek a családban a fiatalabb és idősebb generáció számára is izgalmat és a szórakozást adnak.

A társasozással töltött közös idő megadja számunkra azt, hogy kölcsönösen figyeljünk egymásra, töltődjünk egymással, és ezzel biztos alapokra helyezzük a családon belüli kapcsolatokat.

Szülőként ezzel a közösen eltöltött minőségi idővel biztosítjuk gyermekünk számára a stabil kötődés lehetőségét, a biztonság érzését, a bizalmat, mely dolgok segítenek az önértékelés stabilabbá tételében is.

Azzal, hogy a gyerekek családon belül kellő figyelmet kapnak a szociabilitás is stabilabbá válik számukra. 

Legnépszerűbb családi társasjátékok, amelyeket mindenképpen érdemes beszerezni

A megvásárolandó családi társasok esetében arra érdemes figyelni, hogy széles korosztály számára élvezhető játékot vegyünk. Miután minden termék esetében feltüntetik a javasolt korosztályt, ezért az új játékok vásárlásakor figyeljünk arra, hogy családunk tagjai életkora szerint válasszunk társast. A minőségi családi társasjátékokat kínáló áruházak online platformján, mint például a Társasjátékrendelés.hu boltjának családi társasjátékokat bemutató oldalán is lehetővé teszik a korosztály szerinti szűrési lehetőséget, amely jelentős segítséget adhat számunkra a döntésnél.

A kedvelt társasok listája mindig változik, vannak olyanok, amik újak és vannak, amelyek hosszú ideig maradnak a toplisták élén, ugyanis valóban tartalmas szórakozást nyújtanak kicsiknek és nagyoknak. Arról, hogy éppen mi az aktuális lista, nem árt tájékozódni, de vannak örök klasszikusok, amelyek beszerzése mindenképpen érdemes, mert egészen biztosan a legkedveltebb családi társasjátékok között lesznek.

Ilyen, régóta játszott és rendkívül népszerű társas a klasszikus szabályokkal játszott Scrabble vagy a Monopoly, amelyek inkább az írást tudó korosztálytól felfelé játszhatók - de egyes változatait már óvodáskortól is ki lehet próbálni. Az UNO is olyan kedvelt kártyajáték, ami szinte kortalan, a mostani anyukák és apukák már gyermekkorban is játszhatták, de a mostani gyerekek számára is izgalmas szórakozást nyújt.

Ez elmúlt évtizedben került a listára a többszörös nemzetközi díjnyertes Dixit és az Azul, de amióta megjelentek, azóta a legkedveltebb játékok között vannak. Kártyajátékként ehhez hasonló a sokak által szívesen játszott Dobble és a Bang.

Évről évre új játékok kerülnek a piacra, érdemes mindig figyelni a webáruházak kínálatát és az üzletek polcait, hiszen a játékkedvből soha nem fogyhat ki egy család sem.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek