Starity

Melyik a legjobb villanykapcsoló?

2021. szeptember 02. 14:02   |   

A szakavatott otthonimádók már nyilván jól tudják, hogy még egy olyan apró részlet is, mint egy szerény villanykapcsoló, milyen szinten befolyásolhatja a kényelmet, a harmóniát, az összhangot és a nyugalmat a mindennapi életvitel során. A kiváló minőségű, funkcionális fénykapcsolók egyszerűsíthetik a rutinokat, beállíthatják a fényerősséget, ezzel mintegy megteremtve a hangulatot, és akár a hangot is szabályozhatják a különböző helyiségekben, egyúttal megkönnyíthetik az otthoni navigációt. Vajon mik azok a tényezők, amelyek befolyásolják az ideális villanykapcsoló kiválasztását? És melyek a legkeresettebb termékek ezen a fronton?

hirdetés

Szakértő vásárlási útmutató a villanykapcsolókhoz

Az elmúlt években a villanykapcsoló piaci szegmens reneszánszát élte, az innovációnak köszönhetően megszámlálhatatlanul sok új megoldás született. Az új kapcsolók számos lehetőséget kínálnak, mint például a komplex tartományú fényerőszabályzó, a késleltetett ki- és bekapcsolás, a memóriás fényerőszabályzók, amelyek emlékeznek a különböző előbeállításokra, a jelenlétérzékelők, amelyek automatikusan bekapcsolják a lámpákat, amikor valaki belép egy helyiségbe, valamint a központi világításvezérlő rendszerek, amelyek a ház bármely pontján működtethetik a lámpákat. Az új funkciók halmazába tartozik a Bluetooth kihangosítás, a hangszóró-csatlakozós kimenet, az USB integrált töltő, a mozgásérzékelős villanykapcsoló, a villanykapcsolóba integrált termosztát, de ugyanitt említhetjük a dugalj és USB kombinációját, az intelligens programozott szcenárióvezérlést – és még napestig sorolhatnánk. A legjobb az egészben, hogy bármit is szeretnénk megvalósítani a funkcionalitás terepén, semmit nem kell beáldoznunk a stílus és a biztonság oltárán sem, ugyanis az összes rendeltetés szabadon kombinálható a típus és színválasztékkal, illetve magától értetődően a biztonsági elemekkel is.

Intelligens kapcsolók

Az intelligens vagy okos kapcsolók széleskörű koordinációt biztosítanak az otthoni világítás felett, és a szimpla be- és kikapcsolásnál sokkal többre képesek. Mivel tudnak kapcsolódni a felhőhöz, gyakorlatilag egy okostelefon segítségével vezérelhető az okos villanykapcsoló, így az okos otthon szerves része lehet. Ez azt jelenti, hogy távolról ütemezhető a világítás be- és kikapcsolása, ami hasznos lehet például nyaralás közben. Hangvezérlővel is navigálható, így nincs szükség kapcsolókra sem!

Igazi stíluselem

A villanykapcsolók rendszerint évtizedekig kitartanak egy telepítés után, ezért célszerű az otthon hangulatához illeszkedő stílusban választani. Sokáig csupán működésbeli fölényüket élveztük, és nem is gondoltuk volna, hogy egy kapcsoló bizony az enteriőr szerves részeként a szoba extravagáns és lehengerlő éke is lehet. Pedig de. A letisztult formavilágok és masszív anyaghasználatok igazi dizájnelemmé avanzsálták az egyes termékcsaládokat. Az anyaghasználatban is nagyfokú igényesség jellemzi ezeket a termékeket, készülhetnek bronzból, krómból, bőrből, fából, üvegből, de akár kőből is. A művészeti önmegvalósítás aspektusából kiemeltnek számít a Legrand kapcsoló, a Gewiss villanykapcsoló és a Kopp valódi tölgyfa vagy bükk kapcsolója. Higgye el, akármit is keres, a legolcsóbb villanykapcsolótól a végletesen exkluzív megjelenésig, megtalálja a megfelelőt.

Általános felhozatal

Ennyi lehetőség mellett viszont immár a legegyszerűbb kapcsoló kiválasztása is ijesztő lehet, így szeretnénk némi segítséget nyújtani: ár-érték arányban egyértelműen a Legrand Niloé a legkeresettebb termék, de funkcionalitásban a Legrand Valena Allure a legsokoldalúbb.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek