Starity

Hajhullás elleni praktikák és megoldások

2021. szeptember 08. 08:08   |   

Kellemetlen ha minden egyes hajmosás alkalmával hatalmas csomó haj marad a lefolyóban, különösen ha a hajritkulás már szabad szemmel is észrevehető a frizurádon. A megoldást a házi praktikák és egyéb módszerek kombinációja jelentheti.

hirdetés
Hajhullás elleni praktikák és megoldások

Tudod miért hullik a hajad? 

Az első és legfontosabb, hogy megpróbálj rájönni arra, mi áll a hajhullás hátterében. Okozhatja a hajhullást:

  • női hormonális változás (terhesség, szülés, menopauza)

  • örökletes ok

  • autoimmun betegség

  • gyógyszeres kezelés

  • életmódbeli okok: fizikai vagy érzelmi stressz, egyes vitaminok hiánya vagy túladagolása,hirtelen fogyás

  • nem megfelelő hajápolás: túl sok és túl gyakori hajformázás, vegyi anyagok rendszeres használata, rosszul kivitelezett hajhosszabbítás vagy a hajhagymákat megterhelő frizurák

Netán magadra ismertél valamelyikben? Akkor már tudod merre indulj. Van amelyik esetében csak egyszerűen ki kell várni hogy a kiváltó ok megszűnjön (pl. szülés után helyreálljon a hormonszint), van amelyik esetében pedig nem sokat lehet tenni (pl. genetikai ok). Bárhogy legyen is, amit tehetsz, hogy az első pillanattól kezdve támogatod a hajad növekedését (külsőleg és belsőleg) és nem károsítod tovább aggályos összetevőket vagy csak egyszerűen "túl erős" összetevőket tartalmazó kozmetikumokkal. a 

Vitaminok és a hajhullás

A megfelelő vitaminellátottság alapvető, így érdemes megfelelő étrendkiegészítőt választani, hogy a hajszálak növekedésének optimális alapja legyen

Hajhullás és hajápolás

Ha már eleve gyér a hajkorona, ne ronts tovább a helyzeten azzal, hogy a hajat károsító, gyengítő termékeket használsz. Kerüld el:

  • a túl erős tenzideket, ezek irritálhatják a fejbőrt, gyengíthetik a haj természetes felszínét. (pl. SLS)

  • szilikont: a szilikon réteget képez a haj felületén, ami ugyan átmenetileg fényessé teszi a hajat, de hosszú távon csak koszt vonz magához és elnehezíti a hajat. Hosszú távon a hajad kevesebb vizet tud felvenni miatta.

  • a hajra közvetlenül nem, de a hormonrendszerre ható összetevők (főleg ha hormonális okok is állnak a hajhullás hátterében). Erre jó példa pl. a parabén, ami bevatkozik a hormonrendszer működésébe. 

A hajhullás elleni hajnövesztő hajápolók

A legjobb hajhullás elleni sampon gyengéd tenzideket tartalmaz, szilikonmentes, natúr sampon és lehetőleg minél több a hajnövekedést ösztönző, a hajbőrt és hajhagymákat tápláló összetevő tartalmaz. További segítség ha ösztönzi a fejbőr vérkeringéségét: a jobb vérellátás több tápanyagot jelent a hajhagymáknak.

Hajnövekedést segítő olajok pakolásként: a legütősebb ezek közül a ricinusolaj, amely csodát tesz a hajjal, szempillákkal, szemöldökkel vagy alkalmazhatod a marokkói nők titkát, az argán olajat.

Hajnövekedést serkentő szérumok: több márka kínál olyan hajnövekedést támogató szérumokat, amelyek koncentráltan, az érintett területre kenve ösztönzik a hajnövekedését. 

Bármi álljon is pontosan a hajhullás hátterében, a megfelelő hajápolás révén nem rontasz tovább a helyzeten, így minden feltétel adott hogy a hajhullás megálljon, lelassuljon és új, egészséges haj növekedése induljon be. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek