Starity

Bringás kérdések – mit érdemes tudni a külső gumi kiválasztása kapcsán?

2021. szeptember 19. 10:10   |   

A kerékpár megfelelő kiválasztása fontos, de minden kerékpáros tudja, hogy idővel az alkatrészek cseréjére is gondolni kell majd. De mi garantálja a kényelmes és biztonságos tekerést? Nos, például a külső gumi minősége.

hirdetés
Bringás kérdések – mit érdemes tudni a külső gumi kiválasztása kapcsán?

A következő pár sorban most megtudhatod, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a kiválasztás során, és fény derül a legnagyobb tévhitekre is! Tarts velem egy rövid cikk erejéig!

Külső gumi vásárlása – Első lépések

Azt már tudjuk, hogy bármilyen bringás kiegészítő beszerzéséről is van szó, a minőségi szempontok a legfontosabbak! Szerencsére vannak olyan márkanevek, amelyek hallatán biztosak lehetünk abban, hogy jó döntést hoztunk. Ilyen például a Cube és a Shimano is. 

De mit kell észben tartanunk? Úgy válassz gumit, hogy pontosan tudod, hogy milyen területen használod leginkább a bringát, de sokszor a gumi mintázatának figyelembe vétele sem utolsó. Végül, igyekezz a megfelelő méretű darabot megvenni!

Most pedig lássuk, hogy mivel kell tisztában lennünk a vásárlás előtt!

Gyakori tévhitek

A leggyakoribb tévhitek általában a gumi méretével kapcsolatban alakulnak ki. Miért? Azért, mert sokakat összezavarnak a különféle adatok. De lehet, hogy csak mi komplikáljuk túl az egészet? Lássuk, hogy mi is az igazság!

Először is, tegyél különbséget a felni- és a kerékméret között. A külső gumi mindig a felnivel kompatibilis. 

Továbbá fontos még, hogy ne vessz el az adatok között! A sok-sok gumijelölés közül nekünk valójában a peremátmérőre lesz szükségünk, ami a belső felni méretét adja meg. Illetve a szélességre, amely azt mutatja meg, hogy milyen széles gumit helyezhetünk fel a kerékpárra. 

Amennyiben neked is jól jönne egy minőségi darab, akkor válogass a MaxBike speciális külső gumi kínálatában! Ráadásul itt egyedi Cube kiegészítőkkel is bővítheted az eszköztárad!

Milyen a jó külső gumi?

Lássuk, milyen márkák között érdemes válogatni! Jól döntesz, ha a SCHWALBE vagy a Cube márkanevek termékei közül vásárolod meg a neked való darabokat.

A biztonság kedvéért nem árt tisztában lenni a minőségi gumi ismertetőjegyeivel. A jó külső gumi alacsony gördülési ellenállással rendelkezik, ráadásul a maximális tapadás is garantált, ami a húzósabb terepeken is előnyös. A defektvédelem szintén alapvető tulajdonság. 

Meglehet, úgy gondolod, hogy ez a bringás kiegészítő is “kopó alkatrész”, azonban ha jól választasz, akkor hosszú távon támogathatod útjaidat. 

Ne feledd, egy jó külső gumi nagyban hozzájárul a biztonságos közlekedéshez, így érdemes megfontolt döntést hozni! Állítsd össze saját minőségi bringás szetted, és szerezd be a legszükségesebb alkatrészeket! 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek