Starity

Manikűr-pedikűr: vedd a kezedbe a szépségápolás eszközeit!

2021. szeptember 19. 10:10   |   

Férfi, ó vagy nő idős vagy fiatal, teljesen mindegy, a legtöbb ember természetes vágya az igényes külső megteremtése. Mindenkinek mást jelent a szépség, de egy biztos: a körmeid ápolása épp olyan fontos, mint a hajad rendezettsége.

hirdetés
Manikűr-pedikűr: vedd a kezedbe a szépségápolás eszközeit!

Mi befolyásolja a köröm növekedését?

Érdekes, hogy mennyi mindentől függ a körmök növekedése.

  • A kéz ujjain lévő körmeid gyorsabban nőnek, mert közelebb vannak a szívedhez.

  • Befolyásolja az életkorod: gyermekkorban a körmök gyorsabban nőnek, mint időskorban.

  • Minél vastagabb a körömlemez, annál lassabban nő a köröm.

  • Az évszakok változása is hatással van rá: tavasztól őszig a köröm gyorsabban nő, mint télen.

  • Még az éghajlat is közbeszól: a mediterrán országokban gyorsabban nő a lakosok körme, mint máshol.

  • A fehérje- és ásványianyag-hiány lassítja a körömnövekedést.

  • Viszont a körömreszelés, mint mechanikai inger gyorsítja azt.

A szakszerűen ápolt körmök titkai - manikűr

A kéz bőrének és a körmöknek a gondozása, ápolása több szempontból is lényeges feladat. Ez a testrészed van a legjobban kitéve a külső környezeti hatásoknak: hőmérsékleti változásoknak, mechanikai sérüléseknek, vegyi anyagoknak. A különböző negatív hatások következtében a kéz bőre kiszáradhat, megsérülhet, a körmeid letöredezhetnek, a körömágy területe begyulladhat, ami jelentős fájdalommal jár.

A kézápolás és a körömápolás célja a kéz egészségének megtartása, javítása, a károsodások megelőzése, az esztétikus megjelenés biztosítása. Joggal kérdezheted most, hogy milyennek kell lennie az egészséges körömnek. Az egészséges köröm kemény, de mégis rugalmas szerkezetű, a felülete sima és fényes, formája genetikailag meghatározott, ezért egyénenként változó, a színe az alatta lévő vérbő körömágy miatt rózsaszín. 

A szakszerűen ápolt körmök titka - pedikűr

Természetesen a lábápolás és a lábon lévő körmök gondozása is nagyon fontos, hiszen a kialakult és elhanyagolt bőrkeményedések, szemölcsök vagy a benőtt köröm az esztétikai problémán kívül fájdalmat és átmeneti mozgáskorlátozottságot idézhetnek elő. Ilyenkor már nem érdemes házilag kísérletezgetni, célszerű szakember segítségét kérni. Kiemelten ajánlott ez akkor, ha cukorbetegséggel küzdesz, hiszen az esetleges hámsérülések súlyos fertőzéseket okozhatnak. Ha nem szeretnéd, hogy mindez bekövetkezzen, mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetned a megelőzésre.

A körömápolás eszközei

A körömápolás helyes kivitelezésében lehetnek segítségedre az Extrametál.hu webáruház szépségápolási eszközei, amelyek professzionális megoldást jelenthetnek a körömápolásban is. Mert mi minden kellhet a körömápoláshoz? A legjobb megoldást a manikűr-, illetve pedikűrkészletek nyújtják, hiszen egyben tartalmazzák mindazt, amire szükséged lehet. Az ajándéknak is kiváló férfi, női és uniszex manikűrkészletekben köröm- és bőrvágó olló, körömreszelő, körömcsipesz, szemöldökcsipesz és más körömápoló eszközök találhatóak. 

Természetesen külön-külön is beszerezhetsz manikűrollókat, babaollók, bőrfeltoló, bőreltávolító munkaeszközöket, körömcsipeszeket, pedikűrollókat és csipeszeket, lábkörömvágókat akár cserélhető pengével.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek