Starity

Melyek azok a bútorok, amelyek egy új lakásban szükségesek?

2021. szeptember 21. 08:08   |   

Egy költözés alkalmával, már amikor elcsomagolunk mindent, sokszor számba is vesszük, mi kell, mi nem kell, és a pakolás közben szortírozunk. A következő ilyen alkalom a költözés utáni időszak, amikor is sorra kipakolunk a dobozokból. Még ekkor is találhatunk olyan holmikat, amikről kiderül, hogy nincs rájuk szükség, vagy már elhasználódtak.

hirdetés
Melyek azok a bútorok, amelyek egy új lakásban szükségesek?

Alapvető bútorok

Amikor egy fiatal elköltözik otthonról, netán albérletbe megy, egyetemista lesz, felvetődik az a kérdés, hogy melyek azok a háztartási berendezési tárgyak, amelyeket otthonról el lehet hozni és melyek azok, amelyekből mindenképpen be kell szerezni egy új darabot?

Egy új lakásba, ha az egy bútorozatlan albérlet, be kell szerezni néhány alapvető bútordarabot a Bonus Shoptól, továbbá konyhai eszközöket és takarító felszereléseket is. A lakás dekorálása még várhat, hiszen először a helyet kell megteremteni a számára.

Szobák bútorzata

Ha van külön hálószoba, mindenképpen a legfontosabb egy jó fekhely megvásárlása. Sokan előnyben részesítik az ágyneműtartós változatokat, amellyel egyúttal hozzájuthatsz egy jó nagy adag tárolóhelyhez. Az ágy mellé jól jönnek két oldalról az éjjeliszekrények, tetejükön könyvekkel, mobillal, töltővel, a fiókjaikban vagy a polcokon krémekkel, egyéb holmikkal.

A kisebb ruhadarabok, fehérneműk, zoknik, pizsamák tárolására nagyon jól jön egy komód. Helytakarékosabb, és még a tetejére is rakodhatsz. Ha van helyed a nappaliban, érdemes beszerezni egy kinyitható kanapét, amely nappal ülőalkalmatosságként, éjszaka vendégágyként funkcionál. Ha maradt még helyed, kiegészítheted fotellal.

Ha szellemi munkát végzel, vagy sokat dolgozol otthonról, érdemes mindenképpen beszerezned egy jó minőségű íróasztalt, ergonómiailag hozzá passzoló székkel, amelyen akár 3-4 órát is tudsz üldögélni. Szintén jó rakodóhely egy könyvespolc, amin a könyveken kívül bármi mást is tárolhatsz.

Az étkezés kiegészítői

Bárhová is költözöl, többségében a konyhák beépített konyhabútorral rendelkeznek, így ezzel nem kell foglalkoznod. Viszont a hozzá tartozó alapvető konyhai gépek beszerzése már rád vár!

Ilyenek a turmix, a kávéfőző, vízforraló, egy multifunkcionális konyhai robotgép, egy szendvicssütő, egy kenyérpirító és egy mikrohullámú sütő. A legáltalánosabb konyhai gépek mellett természetesen egy sor más apróság van, amelyet még meg kell vásárolnod, hogy meglegyen az alap háztartási készleted.

Takarítóeszközök

Néhány takarítóeszközt és tisztítószert érdemes már a költözés előtt beszerezned, hiszen az új helyen már sokszor takarítással kell kezdened. Ha ügyesen választasz, időt, energiát és pénzt tudsz megspórolni általuk.

Minden helyiségben jó, ha van egy szemetes, a konyhában lehetőség szerint gyűjtsd szelektíven a hulladékot, akár több szemetesben. A seprű, partvis, felmosóvödör a leggyakoribb kellékek. A nagytakarításhoz kell egy jó minőségű porszívó, amely lehet morzsaporszívó vagy ha biztosítottak a körülmények, akkor egy robotporszívó.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek