Starity

Összetört szívek útján, avagy így válnak a hírességek

2021. szeptember 21. 08:08   |   

Amikor oltár elé áll egy szerelmespár, optimistán tekintenek a közös jövő felé. Természetesen vannak, akik előrelátóak és óvatosak, így házassági szerződést kötnek. Ez főként a tetemes vagyonnal rendelkező embereknél, különösen a hírességek esetén fordul elő. A hétköznapi emberek még mindig ódzkodnak attól, hogy már az esküvő előtt válásról essék szó. Holott érdemes lehet előrelátóan gondolkodni, hiszen a házasságok több mint fele véget ér a holtodiglan-holtomiglan előtt. S bár ma már mindennapi dolognak számít a válás, néhány sztárvilágbeli bontóper emlékezetes marad.

hirdetés
Összetört szívek útján, avagy így válnak a hírességek

Harc a gyerekekért - Angelina Jolie és Brad Pitt

A Mr.és Mrs. Smith című kémfilm után fény derült arra, hogy a két címszereplő egy párt alkot. A mozivásznon úgy izzott a levegő Angelina Jolie és Brad Pitt között, hogy talán nem is lepték meg a hírrel közönséget. Mesebeli szerelemnek indult, amelynek végül három örökbefogadott és három vérszerinti gyermek lett a gyümölcse.

Azonban idővel a pár kapcsolata megromlott, és évek óta tartó huzavona vette kezdetét. A vita középpontjában az ő esetükben a gyerekek állnak. Ez nem csak a világsztárok között fordul elő, sajnos gyakori a civil párok között is. 

A vagyon a tét - Michael Jordan ebben is rekorder

Amikor egy házaspár válókeresetet indít, számos kérdésben kell előbb vagy utóbb egyezségre jutniuk. A gyerekek nevelésének kérdése lelki szempontból lehet fájdalmas a feleknek - elsősorban a kicsiknek.

Azonban nem sokkal könnyebb kérdés a közös vagyon mennyiségének meghatározása és annak jogszerű elosztása sem. Akár évekig is elhúzódhat egy-egy vagyonmegosztási vita. A Forbes magazin szerint a válások terén is világcsúcstartó Michael Jordan 150 millió dollárt fizetett ex-feleségének. 

A válóper elindításának menete

Magyarországon a Polgári Törvénykönyv szabályozza a válókereset elindítását és menetét. Alapvetően két eset fordul elő: amikor valamelyik házastárs egyedül indít pert, illetve ha közösen adják be a válókeresetet. Utóbbi esetben, különösen ha nincs közös gyermek, gyorsan véget érhet a per. Azonban a legtöbb esetben nem ennyire egyszerű a tényállás.

A jogi képviselet főszabály szerint nem kötelező a válóperben, azonban sok esetben gyorsabb és eredményesebb így az eljárás. Érdemes erre specializálódott szakembert megbízni a képviselettel. Dr. Sass Rita válóperes ügyvéd profilja a családjog széles területét öleli fel.

Híres magyar válások

Nem csak a külföldi hírességek háza táján fordulnak elő híres-hírhedt válások. Hazánkban is képesek nyilvánosság előtt hajba kapni az ismert emberek, amikor bontóperre kerül a sor. Komoly sajtóvisszhangja volt a hallássérült szépség, Weisz Fanni és Hajmásy Péter szakításának. Csakúgy, mint a világklasszis Hosszú Katinka és Shane Tusup válása.

Azonban van, aki csendben, békében bontotta fel a házasságát. Ilyen volt Zsédenyi Adrienn, vagy épp Nacsa Olivér - utóbbi már két alkalommal is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek