Starity

Melyek a legnépszerűbb eljegyzésigyűrű-fazonok napjainkban?

2021. október 15. 19:07   |   

Ha megtaláltad cikkünket, minden bizonnyal téged is elgondolkodtatott már az eljegyzés és az eljegyzési gyűrűvel kapcsolatos kérdések. Ez az ékszer az egyik legfontosabb a párok életében, hiszen ezzel nyilvánítja ki a reménybeli vőlegény a szándékát a kedvese felé, azaz hogy vele szeretné leélni az életét.

hirdetés

Egy- és többköves gyűrűk 

Az eljegyzési gyűrű alapvetően nem egy új keletű dolog, hiszen már az ókorban is használták a szerelmesek az ígéretük megpecsételésére. Ez akkoriban különböző, nem igazán tartós anyagokból készült, majd az idők során jutottak el a nemesfémekig, míg végül pedig az arany lett a befutó. 

Az eljegyzési gyűrű manapság általában egy egyköves gyűrű, aminek az alapanyaga többnyire arany. Napjainkban egyre nagyobb divatnak örvendenek a fehér- és a rozéarany modellek, így nem csak a hagyományos sárgaarannyal kell számolni, sőt ezeket akár kombinálhatjuk is. Egy ilyen solitaire gyűrű általában elegáns, és a benne lévő kő dominál. Ez az ékkő lehet gyémánt, illetve számos más féldrágakő is, a lényeg, hogy akár kicsi, akár nagy, minden esetben rajta van a hangsúly. 

A másik nagyon népszerű eljegyzésigyűrű-típus a többköves karika. Ebben az esetben általában páratlan számú drágakő helyezkedik el a gyűrűben, a legnépszerűbb a három-, illetve az ötköves. A leggyakoribb, hogy a középső a leghangsúlyosabb, a többi körülöleli azt, valamint hasonlóan jó választás a 3, egy méretű gyémántot tartalmazó eljegyzési gyűrű is. Igen kedvelt választás mind a hagyománytisztelő, mind a vagányabb menyasszonyok között is.

Ha nem tudod eldönteni, hogy milyen eljegyzési gyűrű felel meg az ízlésednek vagy épp a kedvesed habitusának, akkor javasoljuk, hogy nézz körül az Ékszerpalota gyűrűkínálatában, ahol minden bizonnyal igen széles választékot találsz.

További izgalmas eljegyzési gyűrűk

Bár nem ez a típus a legelső, mégis különösen kedvelt az egy nagyobb és sok kis gyémántot tartalmazó eljegyzési gyűrű, ami meglehetősen látványos. Ez annak köszönhető, hogy a legnagyobb hangsúlyos középső követ sok pici veszi körül, de még különlegesebbé tehető, ha a központi kő egy színes drágakő, mint például a zafír, a rubin vagy épp a smaragd. Nem véletlen, hogy a bevállalósabb menyasszonyok sajátja ez a különleges eljegyzési gyűrű. 

Végül pedig az idei év legnagyobb divatja a Band Ring. A neve nem túl árulkodó, de ez a gyűrű egy úgynevezett körbeköves ékszer. Alapvetően egy vékony karikát kell elképzelni, amit körben apró pici gyémántok borítanak. Ez történhet teljes terjedelmében, azaz maga az ékszer egy nagy kőhalmaz, illetőleg akár egy sorban is középen, ami valamivel szolidabb és elegánsabb. A kövek foglalása változó, így nehéz egyféle mellett letenni a voksunkat. Bár eljegyzési gyűrűnek igen népszerű, még akár karikagyűrűnek is sok menyasszony választ magának Band Ringet. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek