Starity

Megjelent az új MacBook Pro és az új AirPods

2021. október 19. 10:10   |   Szerző: Glamster

Bámulatos újításokkal jelentkezett az Apple: az új MacBook prótól leesett az állunk, de az AirPods sem lett rossz!

hirdetés

Október 18-án, itthoni idő szerint este hétkor volt az éves, megszokott Apple bemutató. Legutóbb az új iPhone-okról volt szó szeptemberben, most pedig az Apple Musicon, AirPodson és a MacBook Prón volt a hangsúly.

A teljes esemény angolul alább megtekinthető:

MacBook Pro

Az új MacBook Pro iparágat átformáló teljesítményt ad a profi felhasználók kezébe. Akár az erős M1 Pro, akár a még erősebb M1 Max chipet választod hozzá, szuperképességű laptopot kapsz, mely elképesztő aksiüzemidővel zúzza le a legkomolyabb feladatokat is. Ehhez jön még a magával ragadó 14 vagy 16 hüvelykes Liquid Retina XDR-kijelző és az ütős portkínálat – a MacBook Próval most minden eddiginél többre lehetsz képes.

A MacBook Pro laptopok az Apple M1, M1 Pro és M1 Max chipek szuperképességeivel nyújtanak hihetetlen teljesítményt és akkumulátor-üzemidőt a ragyogóan szép kijelzők, ütős portkínálat és szupergyors SSD-tárolók mellé.

Az M1 Pro chip az M1 architektúra kivételes képességeinek új, magasabb szintjét nyújtja a profi felhasználóknak. Az akár 10 CPU‑mag és akár 16 GPU‑mag, a 16 magos Neural Engine, valamint a H.264-, HEVC- és ProRes-kodekeket is támogató, dedikált kódoló- és dekódoló-médiamotor jóvoltából még a legnagy­szabásúbb projekteket is egyszerűen kezeli. 

Az M1 Max 10 CPU-magjával, akár 32 GPU-magjával és 16 magos Neural Engine‑jével a legerősebb a pro laptopokhoz készült chipek eddigi történetében. Megduplázza az M1 Pro grafikai feldolgozási sebességét és memória-sávszélességét. Dedikált médiamotorjai – egy dekódoló- és két kódolómotor, melyek­kel akár kétszer gyorsabb a videokódolás – és két ProRes-gyorsítója pedig még nagyobb teljesítményről gondos­kodik több stream együttes kezelésében.

Ábra a teljesítményről: nemcsak gyorsabb azonban, hanem halkabb is

Fejlett képjelfeldolgozó egységgel rendelkező, 1080p felbontású FaceTime HD-kamera, hogy éles legyen a kép videohívások közben.

A modellek méretüktől függően 17 és 21 órát bírnak egyetlen töltéssel, ráadásul a Mac most már tudja a gyorstöltést is: fél óra alatt 50%-on lehet a modellünk. 

Liquid Retina XDR. Az eddigi legjobb laptop­kijelző extrém dinamika­tartománnyal és egymillió az egyhez kontraszt­aránnyal. Kifinomultabb spekuláris megvilágí­tásokkal, fantasztikusan részlet­gazdag árnyékokkal és élénk, élethű színekkel kelti életre a fotók, videók és játékok HDR‑tartalmait. Minden egyes kijelző gyárilag kalibrált, és professzionális referencia­módokat kínál a HDR-fényeléshez, fotó­kezeléshez, dizájnhoz és nyomdai gyártáshoz.

Hangszóró: Térbeli hangzás. A hat hangszórós rendszer áradó hangja és a korszerű algoritmusok jóvoltából a MacBook Pro a Dolby Atmos minőségű zenék és videók lejátszásakor a térbeli hangzást is támogatja, és kifinomult három­­dimenziós hang­teret hoz létre. Ehhez vedd hozzá a Liquid Retina XDR‑kijelző képét, és valósággal hordozható mozid lesz.

Indulóár: 879 990 Ft

AirPods

Térbeli hangzásával körülölelnek a hangok. Adaptív hangszínszabályzása a füledhez hangolja a zenét. Izzadság- és vízálló, és egyszerűen mesés élmény használni.

Ár: 74.990 Ft

via Apple & iStyle

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek