Starity

Milyen SUP deszkát vegyél, ha sportolni akarsz?

2021. október 19. 08:08   |   

Először is határozzuk meg, hogy mi is valójában a SUP deszka. Két alapvető stílusa van a SUP-oknak, vannak felfújhatóak (kisebb helyen elférnek, bárhol tárolhatók, és felfújhatók közvetlenül az evezés előtt), és léteznek merevebbek, amik mindig megtartják az alakjukat, és jellemzően jobb teljesítményűek - más néven kemény SUP deszkák.

hirdetés

A kemény evezőlapokat epoxi, nem felfújható, hagyományos vagy üvegszálas evezőlapoknak is nevezik.

Miért előnyös a kemény SUP deszka?

Mindkettőnek megvannak az előnyei! Azonban mindig arra kérünk, hogy ezt az 5 kulcsfontosságú dolgot vedd figyelembe, amikor kiválasztod, hogy milyen deszkát szerzel be.

  • Hordozhatóság

  • Tárolóhely

  • Tartósság

  • Teljesítmény

  • Ár és fenntartás

  • Kemény SUP szállítása

Minden kemény SUP könnyen hordozható fogantyúval van ellátva, így a deszka kézben tartása nagyon egyszerű (néha nehéz és nagy méretű is lehet). Hosszabb szállításhoz nagy méretű autóra, teherautóra vagy autóállványra lesz szükséged. A deszkát könnyű az autóállványokhoz rögzíteni bármilyen utazás idejére.

Miből készülhet a SUP deszka?

Epoxi felépítéssel, puha külső borítással és teljes védőbevonattal rendelkezhetnek, ezek a legkeményebbek. Az epoxi gyanta test puha vontatóbetét rögzítéssel is készülhet. Hegyes orrú, fa kivitelben kapható és kör alakú orral ellátott SUP deszkákat is rendelhetsz online. Ha szeretnél minden fontos információt megtudni, akkor nézd meg a Homelux SUP deszka felhozatalát, és válaszd ki a számodra tökéletes mintázatot, méretet és díszítést.

A SUP-ozás egyedülálló élmény, és az eszköz sokszínűségének köszönhetően akár több céllal is használni lehet őket.

SUP deszkák karbantartása

Az időjárás és az elemek hosszabb idő után bármilyen tárgyon pusztítást végezhetnek - különösen a sós víz és a napfény. A SUP-ok kifejezetten arra készültek, hogy a szabadban élvezhesd őket, ezért ajánlunk vedd figyelembe az alábbiakat.

Ne hagyd hosszabb időre a napon.

  • Kerüld a hőkárosodás egyéb módjait, a forró szobákat, a deszkahuzatok használatát hosszabb ideig.

  • Kisebb repedések és horpadások: Ezek idővel vízkárt okozhatnak a belső epoxi testben. Ügyelj arra, hogy a nem vízzáró repedéseket vagy horpadásokat azonnal kijavíttasd.

  • Minden használat után öblítsd le a deszkát. Ez megnöveli bármely SUP deszka élettartamát!

  • Ne feledd, hogy érdemes a SUP deszka mellé evezőt is vásárolni. Az evező élvezetessé teszi a SUP-ozást. Az átlagos SUP deszkák is 150 kg körüli teherbírásúak. Akár a kutyádat is magaddal viheted, miközben evezel egy tavon, tengeren.

Melyik a legjobb kezdő, kemény SUP deszka?

A legjobb kezdő, kemény deszkák nagyon felhasználóbarát formájúak, párnázott felülettel lettek kialakítva. Kényelmes utazást biztosítanak, és még szörfözés közben is jól teljesítenek! Gumikötéllel, hordozófogantyúval és tapadóbetétekkel felszerelve ezek a kemény deszkák a legjobb ár-érték arányúak akár a kezdők számára is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

sport evezés sup evező
hirdetés

Ajánlott cikkek