Starity

Már korábban is gondok voltak a 'Rust' forgatása során - a tragédia előtt többen felmondtak a stábból

2021. október 25. 09:09   |   Szerző: Four

A 'Rust' forgatása során a tragédiát megelőzően már több jel utalt arra, hogy baj van.

hirdetés

Múlt héten történt a tragikus eset, melynek során Alec Baldwin a Rust című westernfilm (amelyben egyébként többek közöt Travis Fimmel és Jensen Ackles is szerepel) forgatásakor egy kellékfegyverrel meglőtte Joel Souza rendezőt és Halyna Hutchins operatőrt. Souza már hazatérhetett a kórházból, Halyna azonban a sérülései következtében elhunyt. 

A borzasztó eset azonban állítólag nem derült égből villámcsapásként érkezett: a forgatás során ugyanis többen is panaszkodtak arra, hogy a készítők nem tartották be kellően a biztonsági protokollt.

Órákkal a tragédia előtt féltucat stábtag mondott fel, rossz munkakörülményekre hivatkozva. A panaszok hosszú munkaórákról és a fizetések visszatartásáról szóltak, emellett többen is aggasztónak találták a biztonsági protokoll figyelmen kívül hagyását: a kellékfegyverek sem voltak megfelelően ellenőrizve.

A tragédiát megelőző héten a stábtagok közül már valaki írt is a produkciós menedzsernek: az üzenete szerint három alkalommal is történt olyan, hogy véletlenül elsültek fegyverek, amelyet nagyon nem tartott biztonságosnak.

Azt pedig egy korábbi podcastből tudhattuk meg, hogy a produkció fegyvermestere kis híján nem vállalta el a munkát, mert tapasztalatlannak érezte magát - de akkori nyilatkozata szerint "minden simán ment".

 

 

via Decider

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek