Starity

Új fegyver a kopaszodás ellen: a mezoterápia

2021. október 25. 22:10   |   

Számtalan kozmetikum és kezelés elérhető a piacon annak érdekében, hogy megelőzzük a kopasz foltokat. Az, hogy hogyan tudjuk eldönteni, mi a számunkra leghatásosabb módszer, nehéz dió. Ahhoz, hogy meghatározzuk a probléma gyökerét, szaktudásra van szükség és rengeteg tapasztalatra.

hirdetés
Új fegyver a kopaszodás ellen: a mezoterápia

A mezoterápia, mint egy lehetséges megoldás

Amikor még csak éppen felfedezed, hogy ritkulnak hajszálaid, akkor jött el a pillanat: érdemes felkeresni egy szakembert. Az Art 'N Hair klinikán számos megoldást kínálnak a kétségbeesett pácienseknek. Nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek vizsgálják meg, hogy mi a problémád oka. Ezt korántsem egyszerű megállapítani, de egy alapos konzultáció és néhány vizsgálat után már elegendő információ áll rendelkezésre a legmegfelelőbb terápia kiválasztásához.

Mit fogsz tapasztalni akkor, hogyha a mezoterápiát választod? A kezelés lényege, hogy a DHT hormon blokkolására törekszenek a hajmezoterápia során. Ez azt jelenti, hogy a hormon nem tud több hajhagymát “megfojtani”, így a kopaszodás folyamatát lassítja. Ehhez egy speciális hatóanyag kerül felhasználásra, ami azt szolgálja, hogy még sokáig élvezhesd a hajszálaidat. 

Tehát a mezoterápiás kezelés során a kihullástól igyekeznek megóvni fürtjeidet, a felhasznált hatóanyaggal pedig erősítik, illetve táplálják az egészséges hajhagymákat is.

Hány kezelésre van szükség?

Az egyik legfontosabb kérdés talán, hogy hány alkalommal szükséges a beavatkozást elvégezni. Szakemberek azt javasolják, hogy érdemes minimum 3 havonta megismételni, ezzel pedig rengeteg időt nyerhetünk, hiszen akár évekkel meghosszabbítható egy elfogadható állapot. Ezenkívül az egészséges hajhagymákat óvjuk, tápanyagellátásukat javítjuk, így tovább maradnak remek kondícióban. 

Mit kell tudni a kezelésről?

Fontos tudnivaló, hogy három hónapnak minimum el kell telnie két kezelés között. Általánosságban elmondható, hogy javasolt ezen időközönként megismételni a kezelést. A két kezelés közötti időszakot érdemes egyénre szabva, orvosi javaslat alapján meghatározni, figyelembe véve a hatóanyagra adott egyéni reakciókat.

A DHT-s mezoterápia mellé igénybe vehetőek további kiegészítő, hajerősítést szolgáló kezelések, viszont ezek kombinálásához mindenképp javasolt az orvosi konzultáció.

Végeredményben mire nyújt megoldást a hajmezoterápia? Bár a folyamatot nem tudja visszafordítani - tehát a kopasz foltokat nem szünteti meg, és nem lesz dúsabb a haj -, viszont azoknak a hajhagymáknak, amiket még nem vont hatása alá a hormon, segít túlélni. Tápanyagellátásukat javítja, a kezelések során bejuttatott hatóanyag pedig javít hajunk állapotán.

Azok számára is van megoldás, akik a meglévő kopaszságot szeretnék megszüntetni. A tudományos kutatások és az orvostudomány fejlődése mára már lehetővé teszi, hogy ezek a páciensek hajbeültető eljárás keretein belül megoldást találjanak problémáikra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek