Starity

Festék számokkal? Így legyél még ügyesebb!

2021. november 15. 09:09   |   

Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy a tehetséggel született - azonban ezt érdemes pontosítani. Hiszen hiába született valaki remek kézügyességgel vagy bármi izgalmas talentummal, ha azt sosem aknázza ki vagy tanulja meg jól hasznosítani. Ez igaz a festésre is. A legjobb, hogy ahhoz, hogy megtudjuk, nekünk való-e ez a hobbi, már nem kell hosszú évekre beiratkozni tanfolyamokra, hanem ezt tesztelhetjük a szám alapú festészettel.

hirdetés
Festék számokkal? Így legyél még ügyesebb!
Fotó: Tefestetted.hu

Miért válasszam ezt a hobbit?

A festés számok után olyan kikapcsolódó tevékenység, amely során nekünk annyi a teendőnk, hogy kiválasszuk a számunkra szimpatikus képet, és megrendeljük. Az ecseteket és az akrill festékeket a készlethez kapjuk, így nem kell külön beruházni azokat. Ha szeretnénk, a keretet is külön megrendelhetjük.

A fotó forrása: Tefestetted.hu

Kiindulási pontként feszítsük ki a vásznat, és nézzük meg, melyik a legvilágosabb árnyalat száma. Kezdjünk el haladni a világos színektől a sötét felé. Ahogy haladunk előre, úgy fog kibontakozni előttünk a festmény. Amellett, hogy segít elcsitítani az elmét és a fókuszgyakorláshoz is hozzájárul, kiváló időtöltést is nyújt, hiszen csökkenti a stresszt a szervezetünkben. A szemet gyönyörködtető eredmény mellett az önbizalom szint is emelkedni fog!

A fotó forrása: Tefestetted.hu

Tippek, hogy még ügyesebb legyél!

A különböző nehézségi szintű képek közül fokozatosan haladjunk a könnyedektől az egyre több színt és kihívást rejtő ábrákig. Igyekezzünk egyszerre egy színnel haladni, különben a sok ecset mosással rengeteg festéket veszíthetünk - egy kis tudatos tervezéssel ezen könnyen spórolhatunk. Válasszunk továbbá egy haladási irányt: balkezesként haladjunk jobb felülről a bal alsó sarok felé, jobbkezesként pedig indítsunk a bal felső sarokból. A kényelemért merjük a vásznat forgatni, hogy egyszerűbben hozzáférjünk az adott paca résznek, amit kitöltenénk. 

Bele is vágnánk? Nézzünk szét a Tefestetted.hu oldalán!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek